Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

vrijdag 13 januari 2012

Vangen Blanche, Siempie en Biker

We zijn de afgelopen periode buiten het "gewone" werk druk geweest met het vangen van Blanche, Siempie en Biker. Deze 3 zitten tegen onze zin in in een hokje langs een drukke doorgaande weg, helaas het kon even niet anders.
Het hok heeft jaren gestaan bij een organisatie die zegt op te komen voor een bepaalde zwakkere groep in de samenleving, maar daar hoorde deze zwervers kennelijk niet bij. De vorige beheerder van die plek vond dat ze er wel bij hoorden en liet ons een hok plaatsen op hun terrein en maakte zelfs een opening in de deur om ze in de winter een warm plekje te geven. Helemaal geweldig. De nieuwe beheerder is het hier echter helemaal niet mee eens en het hok en dieren moesten onmiddellijk van "zijn" terrein af. Alsof dat zomaar kan, katten zijn nogal halsstarrig als het om hun woning gaat en vang ze maar.
Daarom stond het hokje nu tijdelijk op deze ongunstige plaats.
Tevens heeft Siempie iets aan zijn bekkie, hij eet erg moeilijk en kreeg nu gemalen eten. Dus zijn we aan de slag gegaan om deze groep te vangen om Siempie mee te kunnen nemen naar de dierenarts en een betere plek voor ze te vinden.
Ook het vangen van deze groep, groep want ze hangen enorm aan elkaar, een echte vriendengroep, vereist de nodige expertiese. Blanche is een vrijdoos en goed benaderbaar, Siempie is normaal al schuw en nu hij iets mankeerd helemaal en Biker is een zeer ervaren vrijbuiter die zich helemaal niet laat benaderen. Verder zijn Blanche en Siempie de dikste maatjes die je maar kunt voorstellen, een leuk ontroerend verhaaltje hierover volgt nog,deze moeten dus gelijktijdig gevangen worden. Het wordt nog een hele klus!

Het betreffende hok met Blanche (de witte kater) en Siempie in betere tijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten