Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

donderdag 26 juli 2012

Kittens en gedumpte katten

Het is weer zomer en vakantie en we komen dus weer om in de kittens en andere gedumpte katten. Ondanks dat AL onze katten gecastreerd zijn en dus NIET voor nageslacht kunnen zorgen worden we elk jaar weer geconfronteerd met kittens.
Elk jaar vinden mensen hun vakantie belangrijker dan fatsoenlijk voor hun dieren te zorgen. Ze hebben kapitalen over voor hun vakantie, maar een goede (tijdelijke) oplossing voor hun huisdieren zoeken ho maar. Ze zetten zo hun huisdieren aan de kant, soms zelfs zwanger.

En daarom hebben we zomaar weer een hele hoop kittens en sommige van de moeders. Dat is dan meteen ons volgende probleem. Die moeders moeten nu ook nog gevangen worden voordat die voor nog meer nageslacht kunnen zorgen. Onze katers zijn dan wel allemaal geholpen er zijn nog genoeg mensen die hun ongecastreerde huis-katers buiten laten rondlopen. Voor deze mensen: gecastreerd zijn ze veel liever en makkelijker.

We zijn al blij dat we samen met alle vrijwilligers de kittens hebben gevangen en  nu  proberen te socialiseren, zodat we straks voor deze leuke lieve katten een goed thuis kunnen zoeken en vinden.

En dat is dan nadat ze gevangen zijn. Sommige van de moeders en kittens hebben we maar net op tijd.  Zo'n ex huispoes heeft het extreem moeilijk buiten. Een bevalling is in normale huisomstandigheden voor een poes al een grote aanslag op haar conditie, laat staan als ze dit buiten alleen moet doormaken, zonder hulp?
Ze waren dus niet allemaal in een tiptop conditie. Een hoop teken, vlooien,  luizen en ondervoeding en dus een hele berg werk, antivlooien- en anti wormen middelen. Heeft u dus nog iets over?

Jullie zullen begrijpen: Het is een gekkenhuis. Alle normale werkzaamheden gaan ook gewoon door en dan komt dit er nog bovenop. De gehele groep van de stichting en hun huisgenoten zijn hier volop mee bezig.
Verschillende huiskamers zijn aangepast tot peuter kleuter verblijf voor katten. Behalve heel veel werk is het ook heel erg dankbaar en leuk werk

Is dit geen schatje?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten