Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

dinsdag 22 januari 2013

Dierenvrienden in de prijzen


Rond de feestdagen kon de Stichting Zwerfkatten havengebied IJmuiden een leuke actie houden; drie weken lang werden alle binnenkomende giften door een anonieme sponsor verhoogd met 50%. De opbrengst van deze actie was hartverwarmend, aldus de vrijwilligersorganisatie die zorgt voor de 100 gecastreerde zwerfkatten in de IJmuidense haven, maar ook op een aantal plekken daarbuiten.

“Er is maar liefst 3300 euro op onze rekening bijgeschreven. Dat is voor onze organisatie een enorm bedrag want wij zijn geheel afhankelijk van giften. Dit geld wordt voor het grootste deel gebruikt om de noodopvang in Velsen-Noord te verruimen met een extra stuk buitenruimte, zodat de verwilderde en onplaatsbare opvangkatten in relatieve vrijheid een veilige en beschermde leefomgeving hebben. We kwamen echter nog steeds de helft te kort voor de betonnen schutting, maar door een goedgeefse kattenliefhebber uit Santpoort-Zuid hebben we zojuist de order kunnen plaatsen!”

Om iets terug te doen voor de trouwe donateurs van de stichting zijn er twee kunstenaars benaderd. Beiden hebben een prachtig en uniek werkje afgeleverd wat werd verloot onder de gulle gevers. Afgelopen weekend werd de eerste tekening overhandigd aan een zeer verraste Henny Kraak- Blok uit IJmuiden. “Ik wist niet eens dat er een loterij aan verbonden was.” vertelt zij lachend. Henny zelf heeft ook een aantal ‘aanloopkatten’ in huis en maakt daarom geregeld een bedrag over naar de zwerfkatten. De coördinator van de stichting was blij eens kennis te kunnen maken met haar trouwe donateur, die al een mooi plekje op de muur had vrijgemaakt. Mevrouw Kraak-Blok is blij met de zwart / wit tekening in passé-partout die geheel belangeloos door de Velsen-Noordse Annet Verplancke gemaakt is. “De tekening met als titel ‘Slapende kat op stoel’ had niet beter terecht kunnen komen.” vind een meer dan tevreden coördinator.

“Het tweede kunstwerkje gaat naar een dierenvriend in Velserbroek, die mag een foto van haar huisdier laten natekenen door kunstenares Karin Wanninckhof, die spontaan haar medewerking wilde verlenen aan de actie. Maar er zijn nog wat extra troostprijsjes verloot, en met de winnaars uit Beverwijk en Heerhugowaard wordt nu contact gezocht. We hopen hiermee onze dankbaarheid naar al onze donateurs te kunnen tonen.”

Overhandiging van de Annet Verplancke tekening aan:
 Henny Kraak-Blok(l) door onze coordinator Marya(r)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten