Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

vrijdag 24 januari 2014

Wij zijn eerste ambu in de regio met keurmerk!

Januari 2014:

PERSBERICHT   PERSBERICHT   PERSBERICHT

Stichting Zwerfkatten IJmuiden als eerste met keurmerk in Velsen!


Stichting Zwerfkatten havengebied IJmuiden heeft als eerste professionele diervervoerder in Velsen een NKD-keurmerk gekregen voor hun dierentransport-ambulance.  Dit Nationaal Keurmerk Dierenambulances werd hen overhandigd door zeehondenredster Lenie ’t Hart en de heer Piets IJssels, oud-burgemeester van Gorinchem. De uitreiking geschiedde op de Landelijke Bijeenkomst Dierenhulpverlening van St. DierenLot in Utrecht, waar meer dan 75 dieren- en transportambulances het NKD keurmerk mochten ontvangen. Al deze organisaties konden aantonen over een goed uitgeruste ambulance te beschikken.

De keuring van de auto's wordt kosteloos verzorgd door de Landelijke Inspectiedienst Dierenambulances in opdracht van het NKD. De grondige inspectie geschiedt conform de richtlijnen van de Federatie Dierenambulances Nederland. "Door het Nationaal Keurmerk Dierenambulances gratis aan te bieden aan alle dierenhulporganisaties in Nederland willen wij ervoor zorgen dat ons gezamenlijke doel - namelijk het redden van de dieren in nood -  gebeurt met dierenambulances die met de juiste hulpmaterialen en uitrusting zijn ingericht", aldus bestuurslid Lenie 't Hart.

Dekker, voorzitter van Stichting Zwerfkatten havengebied IJmuiden vertelt blij te zijn met het keurmerk: “Onze kleine ambulance is volledig ingericht op het vangen en vervoer van verwilderde katten maar ook op het geven van eerste hulp. Alle denkbare middelen zijn aanwezig, van vangstok tot dwangkooi en van snuitbanden tot infusen. Zonder deze transport-ambulance kunnen wij ons werk niet doen. Probeer maar eens een verwilderde kat na te kijken op een chip. Alleen al voor zo iets eenvoudigs hebben we meerdere hulpmiddelen nodig.” 
De transportambulance en alle benodigdheden zijn beschikbaar gesteld door Stichting DierenLot (www.dier.nu) Deze club stelt met name de kleinschalige vrijwilligersorganisaties in staat om op een professionele wijze het vele veldwerk te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten