Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

maandag 24 juli 2017

Ook onderweg

De verzorging en de hulp aan katten is voor ons een tweede natuur. Zo kan het zomaar gebeuren dat je onderweg van vrienden naar huis in de buitenwijken van Amstelveen wachtend voor een stoplicht iets vreemds ziet.
Een dier of zo dat als een soort bol over een parkeerplaats gaat. Eerst moet je verder rijden, er staan meer auto's achter je, maar keer dan toch maar om. Is dat gewoon nieuwsgierigheid, of een tweede natuur voor dierenleed die we ontwikkeld hebben?
Het bleek het laatste te zijn. Een kat die verwikkeld was in een net en er niet meer uit kon komen. Volledig in paniek had hij zichzelf geheel vastgezet en kon eigenlijk niks anders dan rondtollen op een parkeerplaats. Meteen maar helpen, ook in de privé auto altijd een handdoek en een zeiltje, altijd makkelijk, voor van alles. Met enige voorzichtigheid, misschien is het een echte wilde, en we weten wat die kunnen, het zeiltje over hem heen om hem rustig te krijgen. Dan pakken met de handdoek en voorzichtig het net verwijderen, gelukkig is er een buurvrouw bijgekomen en deze heeft een schaar voor me om het laatste deel net weg te knippen. De dame, Ellen, had de kat al gezien, wist niet hoe er mee om te gaan en probeerde een dierenambulance te bellen toen ik aankwam. Gelukkig heeft ze niet zelf geprobeerd de kat te pakken, slecht voor eigen gezondheid en rust bij het dier, als je niet weet wat te doen.
De vacht voelt zacht dus lijkt me een huiskat die verstrikt is geraakt, dus na hem even rustig te hebben vastgehouden en kijken of er geen verkeer in de buurt was hem maar weer losgelaten.
Iedereen blij, na even met Ellen en een tweede Engelstalige dame die erbij was gekomen uitgelegd waarom ik wel wist hoe te handelen kwam deze tweede dam aangelopen met een spontane donatie voor de IJmuidense zwerfkatten.
Daarom een dank in het Engels:
Kira, thank you for your beautiful donation for the IJmuidense stray-cats

Geen opmerkingen:

Een reactie posten