Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

zaterdag 16 september 2017

Dierendonatie & Dierenlot ...

Soms is het gewoon even nodig dat we een extra "Dank-je'-wel" plaatsen, in dit geval een bedankt aan Stichting Dierendonatie en Stichting Dierenlot. Omdat we zo blij zijn met de geboden steun en we hopen door daar aandacht aan te besteden, zij op hun beurt ook weer geholpen worden.

Via Stichting Dierendonatie hebben we al heel veel goederen in ontvangst mogen nemen. Zaken waar we echt om verlegen zitten, vaak met een hoog prijskaartje er aan. Dieetvoeders, inspectie-camera's, bureaustoelen. Je kunt het zo gek niet bedenken. Deze spullen worden bijéén gezameld door donateurs die liever geen geld overmaken naar een organisatie maar wél een handje mee willen helpen. De afgelopen tijd hebben we onder andere nieuwe speel- en schuilkubussen ontvangen die tegen een stootje kunnen (lees regen) en dus in het buitenverblijf voor vermaak zorgen. 

Dove Pluis bij de zojuist gearriveerde voorraad krachtvoeders, met op de achtergrond het nieuwe schuilhok met de speelkubussen.

Ook de nieuwe krabpaal gaat daar een plekje krijgen, want deze is zo stevig dat hij ook tegen wat water kan. Ideaal voor onze verwilderde opvangkatten die altijd buiten willen zitten. In weer en wind bivakeren ze in de open lucht. Wat is het dan fijn om te zien hoe met name deze groep van de nieuwe spullen geniet en daar dankbaar gebruik van maakt!

En Pluis, die graag als model fungeert, op de nieuwe waterbestendige krabpaal

De zieke en zwakke broeders zijn niet vergeten en kregen een fijne voorraad aan krachtvoer. Graanvrije brokjes die extra voedingswaarde hebben maar vooral ook gegeten worden door de zieke katten die eigenlijk niets meer binnen houden. Dat geldt ook voor de peperdure blikjes ZiWi-peak en Hermann's. Dit voer kan letterlijk hun leven redden!

Daarnaast een grote dankbetuiging aan Stichting Dierenlot. We hebben het vaker gezegd; deze club is één van de weinige grote organisaties die daadwerkelijk directe hulp bied in noodgevallen. Zoals wij onlangs met een uitbraak van Giardia te maken kregen, met daar bovenop een vlooienplaag. Vlooien komen echter nooit alleen maar nemen lintwormen mee, dus moesten we 3 plagen bestrijden. Al deze parasieten kunnen immers dodelijk zijn, zeker bij zwakkere katten en bij kleine kittens. Hetzij door de aanhoudende en hardnekkige diarree, hetzij via bloedarmoede door de vlooien. Zaak dus om meteen in te grijpen, voor deze monsters in ijzingwekkende snelheid zichzelf vermeerderen....

Marya met Keizer in de houtgreep voor de nodige ontvlo-sessies

Nu hebben wij altijd bestrijdingsmiddelen en medicatie op voorraad, maar bij deze plagen moesten àlle katten behandeld worden. Een onverwachte uitgave van ruim 1000 euro. Geld dat er niet is. Dankzij St. Dierenlot konden we deze week alles bestellen wat nodig was om onze katten van hun ongewenste en gevaarlijke parasieten af te helpen. Daar wij niet alle opvangkatten een pilletje kunnen geven hadden we een heel scala aan producten; pasta's, sprays, pillen en pipetten. Maar ook om de omgeving (vlooieneitjes en larven) schoon te krijgen en thuistests om zelf na twee weken te controleren of de Giardia inmiddels is uitgeroeid. 

Het blijft een raadsel hoe deze parasieten de kans hebben gekregen, daar we alle nieuwkomers eerst behandelen tegen vlooien, wormen én preventief tegen Giardia. We horen echter steeds vaker dat ook anderen meer moeite krijgen om deze monsters te elimineren en dat alleen de duurdere producten nog werkzaam blijken te zijn. We zijn in ieder geval reuze dankbaar dat St. Dierenlot de noodzaak inzag en direct reageerde op onze steunaanvraag. Daar bleef het echter niet bij:

De gigantische voorraad producten paste niet eens op de foto. Toch is dit 'maar' voor twee behandelingen van de hele groep!

Een ongeluk komt nooit alleen en met de storm die de afgelopen week heeft gewoed hebben we flink wat water- en stormschade opgelopen aan ons dak. Schade die nooit wordt vergoed door een verzekering. Om erger te voorkomen, zeker nu het zo blijft regenen, is ook hier werk aan de winkel om onze quarantaine-ruimte droog te houden en de katten óp het droge. Ook hierbij heeft St. Dierenlot een helpende hand geboden waar we hen meer dan dankbaar voor zijn. Wordt vervolgt....

Lekkage na storm en overmatige regenval ....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten