Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

dinsdag 15 mei 2018

Weer even weg geweest....

We zijn weer even tijdelijk op non-actief gezet wat dit blog betreft. Helaas was er simpelweg te weinig tijd en energie over naast de tientallen klusjes die op onze lijst staan. Ook het inwerken van nieuwe vrijwilligers nam wat tijd in beslag maar dat betaald zich uiteindelijk dan wel weer terug! Zo is Bianca uit IJmuiden de ploeg schoonmakers komen versterken en is ex-schoonmaker Charlotte ook weer bij ons, maar nu om administratief werk te doen. Het schoonmaakwerk viel haar eenvoudig te zwaar en daar kunnen wij ons alles bij voorstellen! Je moet heel veel bukken, zware zakken sjouwen, emmers met water legen etc. en dat alles in niet-ideale omstandigheden. Vooral de vloeren in het oude verblijf leveren problemen op en zijn lastig te onderhouden. Een klus waar je je rug echt bij gaat voelen en al die andere spieren waarvan je niet wist dat je ze had.

Gelukkig hebben we nu een heel fijne ploeg vrijwilligers die ook onderling leuk contact hebben. Het heeft nadelen om bij een kleine organisatie vrijwilligerswerk te doen (beperkte financiële mogelijkheden, altijd te veel werk en te weinig tijd etc) maar zeker ook voordelen; een intiem klein team waarin aandacht is voor iedereen en de druk niet te hoog ligt!

Nu we voorzichtig wat gedane taken van de to-do-list kunnen schrappen, hopen we vaker weer op het blog te zijn. Gelukkig is onze Lenneke in de tussentijd wel zeer actief geweest op onze facebook, dus daar kun je altijd terecht voor nieuwe verhalen en mooie foto's!

Vrijwilligers Manon & Irma (dochter en moeder) komen geregeld helpen met poetsen. Maar uiteraard is er ook altijd even tijd voor een lekkere knuffel met de poezels....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten