Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

zondag 11 november 2018

Mendoza aan het opknappen

Afgelopen nacht werd Marya wakker door één van de katten die aan het spelen was. Nu gebeurt dat vaker, want katten houden geen rekening met wanneer wij slapen. Maar dit keer was het toch wel heel bijzonder, het was onze Mendoza die aan het spelen was! 
Deze kitten is al een paar weken ziek, mogelijk een binnenoor-ontsteking of poliep achter zijn trommelvlies. Antibiotica leek niet te werken, maar nu zagen we hem eindelijk weer spelen.
Onze vrijwilligster Shelly heeft kennis van homeopathie en nu hebben we een homeopathisch middel geprobeerd wat dus lijkt aan te slaan. Hij heeft nog wel een scheef koppie, maar blijkbaar voelt hij zich wat minder ziek.



Op dit filmpje is het wat duidelijker te zien dat het beter gaat met Mendoza: hij speelt weer en houdt zijn koppie wat minder scheef. Wel valt op dat hij veel zittend speelt, maar we moeten niet te snel willen, dit is al een hele verbetering!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten