Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

zaterdag 8 december 2018

Tijgetje Teun is ziek

Vanmiddag was Tamara bij de katjes in de opvang, voor wat extra TLC (tender, love & care). Dat is iedere keer weer een klein feestje waar zowel de katjes als de vrijwilligers erg blij van worden.
Vandaag was echter een uitzondering want bij aankomst trof Tamara onze Tijgetje Teun doodziek aan. De kleine cyperse poes, een ex-zwerfstertje van ongeveer 17 jaar heeft vermoedelijk last van nierfalen. 
Ze is gelukkig tam genoeg om zich door ons te laten behandelen. Ook nu hebben we de keuze gemaakt om haar lekker naar binnen in het woonhuis te halen. Daar ligt ze nu warm en veilig en krijgt ze 24 / 7 zorg van Marya. Mogelijk gaat ze het niet redden maar dan sterft ze gewoon in haar vertrouwde omgeving, en bij voorkeur niet op de behandeltafel bij een dierenarts. Tussen vreemden, en waarschijnlijk op een manier die we onze schatjes niet toewensen. Want als verwilderde katten zullen ze ook zo behandeld worden. Dus met handschoenen aan of ingewikkeld in handdoeken. Alleen in een kooitje of op een kille operatietafel. En zo wil je liever niet je laatste uren leven.
Ook voor de vrijwilligers is het best moeilijk om ineens geconfronteerd te worden met zo'n ziek dier, vooral als je op dat moment alleen bent. Gelukkig is er dan wel altijd de ondersteuning van collega-vrijwilligers telefonisch. De samenwerking binnen onze kleine ploeg is geweldig en op dit soort momenten onontbeerlijk.
We hopen Tijgetje Teun nog even bij ons te houden, en haar anders zelf te begeleiden in haar laatste uurtjes. In de wetenschap dat we van haar houden!

Doremi en Dorita zijn bij Tijgetje Teun gaan liggen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten