Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

woensdag 16 januari 2019

Geplaatste katten 2018

We kunnen terugkijken op een goed 2018 waarin we veel katjes hebben kunnen herplaatsen. De meeste van deze katten hebben een rugzakje, de één wat lichter dan de ander. Met meerdere baasjes is nog steeds regelmatig contact voor tips of advies. Daarnaast vinden wij het altijd erg leuk om de katten te blijven volgen.
Katten zoals Noxxi, Lido en Willow hadden zo een nieuw huisjes, maar Sid en de stalkittens hebben een lang socialisatieproces doorlopen waarbij de stalkittens zelfs bij vrijwilligers in huis hebben gezeten!
Ook Noezel, Stella en Basbeer gingen met een vrijwilliger mee, maar dan als hun nieuwe huis. Helaas heeft Basbeer hier maar kort van kunnen genieten.
De kittens die we van de zomer hebben gehad hebben een huisje, alleen Mendoza niet. Doordat hij erg ziek is geweest en we niet precies weten wat hij heeft gehad zijn we erg voorzichtig met hem en blijft hij voorlopig bij ons.
Tevens waren er 2 stalkittens die we niet genoeg konden socialiseren, zij zijn na overleg terug gegaan naar de paardenstal waar ze gevangen zijn. Het gaat heel goed met ze en ze worden goed verzorgd. Zelfs zo goed dat ze de muizen laten lopen.
Regelmatig krijgen wij de vraag of we katten opnemen, maar voor de meesten is het asiel de juiste plek. Daar kunnen ze veel sneller herplaatst worden. Wij houden ons meer bezig met socialisatie en acceptatie. Als daaruit voort komt dat een kat zover komt om geadopteerd te worden, is dat geweldig, maar lang niet voor elke kat haalbaar.
Van de geplaatste katten hebben we foto's van hun baasje gekregen, in hun nieuwe huis. Wij zijn benieuwd of jullie ze herkennen! Bij sommigen moesten ook wij wel even goed nadenken wie het was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten