Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

woensdag 13 oktober 2021

Update Hillegonde

Update Hillegonde
Het leek de goede kant op te gaan met de zwaar gewonde Hillie maar ineens kwam daar toch een kentering. Ze wilde plots niet meer eten en in plaats van genezen werden de vele open wonden steeds groter. De open huid was aan het afsterven en vanochtend vroeg hebben we dan ook direct een afspraak gemaakt bij onze dierenarts.

Die kwam maar tot een conclusie die we zelf ook eigenlijk al hadden getrokken. Hillegonde langer in leven houden zou een kwelling zijn voor de verwilderde poes. Opereren was te complex en de kans op genezing bij de inmiddels verder verzwakte poes was klein.

In tranen hebben we afscheid genomen van de dappere Hillegonde die zo ontzettend lief en meegaand was en alle behandelingen en wondverzorging rustig heeft toegelaten de afgelopen dagen. Er waren momenten dat ze zelf zachtjes begon te spinnen als we na het verzorgen van de wonden, haar nog even rustig konden aaien.

We vinden het vreselijk dat het zo moest aflopen met de tweejarige poes, terwijl we in het begin nog zo hoopvol waren. Hebben we de juiste beslissingen genomen? Dat is achteraf natuurlijk makkelijk oordelen, maar uiteraard voelen we ons wel verantwoordelijk voor alles wat ze de afgelopen week hier nog heeft doorstaan.

Aan de andere kant was dat ook veel.positiefs en heeft ze zichtbaar nog genoten van de extra aandacht, de warmte, de liefde die ze kreeg maar ook zo graag ontving.

Dag lieve kleine zwerfster. We hebben zo ons best gedaan: jij en alle mensen die je liefdevol hebben verzorgd. Je bent nu weer pijnvrij....

Er was voor Hillie een bedrag van ruim 400 euro ingezameld. Daar worden de dierenartskosten van betaald en de crematiekosten. Dit bedrag zal waarschijnlijk de kosten net dekken. Bedankt iedereen!

Foto: Dag lieve dappere Hillegonde, zo'n bijzonder zwerfpoesje was jij!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten