Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

woensdag 18 mei 2022

Zomeractie / 50% actie

Het was nog even spannend of we het rond konden krijgen; de 50% actie die we ieder half jaar houden.

De trouwe volgers en donateurs weten het inmiddels wel;
iedere gift die binnenkomt op onze rekening tussen 15 mei en 15 juni, wordt door een groepje sponsors verhoogd met 50%!
 
Dus stort jij een donatie van 50 euro; dan doen zij daar 25 euro bovenop en krijgen wij dus 75 euro!
Enigste voorwaarde is dat er bij de omschrijving staat dat het om de 50% actie gaat (of Zomeractie).
Met deze extra inkomsten kunnen we allerlei broodnodige reparaties uitvoeren. Bijvoorbeeld de schade die we onlangs opliepen aan de ambulance omdat we een paaltje over het hoofd hadden gezien. Maar ook in de opvang zelf is continu onderhoud nodig. Vooral omdat onze katten niet allemaal even zindelijk zijn wordt er veelvuldig schoongemaakt. Iets wat niet ten goede komt aan muren, vloeren en meubilair.
Maar het belangrijkste zijn de 'reparaties' aan de katten zelf: ook dit jaar hebben we ontzettend veel gebitssanaties laten doen, en een paar amputaties. Dit zijn stuk voor stuk operaties die tussen de 500 en 1000 euro per kat kosten! Voor een organisatie als de onze, die geen enkele financiële steun krijgt vanuit de gemeente of overheid, zijn dat grote happen uit het budget. 'Nee' zeggen is echter geen optie omdat deze dieren echt met heel veel verborgen pijn rondliepen. Er staan echter nog een aantal katten op de wachtlijst!
 
Maar ook het 'gewone' werk blijft doorgaan; zo zijn er op de volkstuin weer een paar nieuwe zwervers gesignaleerd die gevangen moeten worden. Waarna een Aidstest volgt, castratie, vaccinatie etc. Veel van deze, meestal gedumpte, katten blijken medische problemen te hebben. Iedere nieuwkomer kost ons minstens 150 euro, maar vaak een meervoud hiervan. Zonder jullie hulp kunnen wij deze beestjes niet de zorg geven die ze nodig hebben.
 
Gelukkig vonden we dus ook weer een paar oude sponsors bereid mee te doen aan de 50% actie, en zijn we dolblij dat we vandaag het startsein hiervan kunnen geven!
Help je een pootje mee? Zodat we goed voorbereid het kittenseizoen in gaan en klaar staan voor al die zwervertjes die anders kansloos zijn? De actie loopt van 15 mei tot en met 15 juni.
Stichting Zwerfkatten IJmuiden, iban NL85INGB0004761772 "Zomeractie of 50% actie"
BEDANKT!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten