Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

vrijdag 14 oktober 2011

Vervolg gewonde dieren

Eerder hebben we u reeds geïnformeerd over enige gewonde katten. Van twee daarvan hebben we uitegelgd wat er mee aan de hand was en verder gemeld dat Marya zelf nog wat zou toevoegen over nog twee bijzondere gevallen. Dit kan zij door de aanhoudende drukte jammer genoeg niet zelf doen, dus doe ik een poging.
De eerste is een van onze bijzondere dames, Clementine, vernoemd naar Calamity Jane, u begrijpt deze dame heeft al wat calamiteiten overwonnen. Deze oude en zeer geliefde dame, door ons maar ook zeker door de omwonende in haar gebied heeft haar linker oog beschadigd. Dit bleek na een bezoek aan onze dierenarts ernstig. Na nog geprobeerd te hebben het oog te redden moest dit helaas verwijderd worden. U begrijpt voor een in huis wonende kat is dit al vervelend, maar als je buiten jezelf staande moet weten te houden? Wij en mede dierenvrienden zullen haar scherp in de gaten houden.
Een tweede en misschien nog wel vervelender geval is dat van kater Katai (Vietnamees voor Gordijn). Deze kater vonden hinkend op 3 poten, dat wordt dus vangen en na zelf het dier te hebben onderzocht een bezoek aan onze geliefd dierenarts Ellie van praktijk: In De IJmond bleek na een röntgenfoto dat er een kogeltje zat in zijn gewricht van zijn rechter voorpoot. Verschrikkelijk, hoe kan dat toch? Lopen er dan van zulke dierenbeulen rond? Diernbeulen die schieten op onschuldige dieren die niemand tot last zijn?
De enige oplossing voor Katai was een operatie waar zijn gehele rechter voorpoot verwijderd is.Voor elk dier een ramp, maar zeker voor een buiten levende kat.
U zult begrijpen dat met twee van deze kostbare operaties (350 en 400 euro) onze nood en andere kas zijn uitgeput en hopen dat u aan ons zult denken. Met iedere gift zijn wij en onze dieren u bijzonder dankbaar.

Clementine, oude dame die nu een oog moet missen. Een schat van een kat. Help haar en ons

Geen opmerkingen:

Een reactie posten