Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

dinsdag 4 oktober 2011

Werelddierendag

Ook wij willen even stilstaan bij: WERELDDIERENDAG. De dag dat we dieren in het zonnetje zetten.
Uw eigen dieren en die in uw eigen omgeving hebben het natuurlijk al hartstikke goed, krijgen elke dag een lekker bakje eten, drinken en een geweldig plekje om te liggen en geef ze vandaag nog maar eens een extra knuffel.
Maar hopelijk denkt u dit jaar ook aan de dieren die het helemaal niet makkelijk, laat staan leuk hebben. Dieren die door ongeïnteresseerde eigenaren het huis uitgedonderd worden. Nog elk jaar worden ook wij hiermee geconfronteerd. Mensen die bij voorbeeld vakantie vele malen belangrijker vinden als hun huisdier die elke dag zijn liefde geeft. Dieren die dan gewoon buiten huis worden gezet. Afgelopen week nog, mensen die op vakantie zijn naar Thailand en die hun kat op een volkstuincomplex achterlieten. Gelukkig heeft dit dier mazzel gehad en een nieuw thuis gevonden bij iemand die wel om m geeft en deze mazzelkat heeft vandaag gelukkig wel dierendag.
Laten we vandaag dus denken aan de minder mazzel hebbende dieren. U zou vandaag kunnen besluiten om eens een dagje geen of biologisch vlees te eten zoals verschillende organisaties vragen. U zou eens een buurtgenoot die slecht voor zijn huisdier zorgt daarop kunnen aanspreken. En natuurlijk ons steunen.
Kortom: DOE EENS WAT VERSTANDIGS EN LEUKS VOOR EEN DIER! Eigenlijk elke dag, maar vandaag in het bijzonder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten