Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

donderdag 30 augustus 2012

Tegenvallend Havenfestival

Wat een pech. Heel erg lekker weer voor en na het havenfestival en net als we het zo goed kunnen gebruiken: rot weer. Felle buien met stevige wind, het slechts denkbare weer voor een havenfestival.
Toch zijn we vol goede moed en hopend op onjuiste weerberichten met een volle wagen naar onze kraam vertrokken. Maar welke kraam? Nergens iets te vinden. Niet alleen het weer rammelde, de organisatie van het havenfestival dit jaar ook. De kramen stonden er erbarmelijk bij op een achteraf plekje.
Niet alleen wij, maar ook de andere kraamhouders als: de dierenambulance, stichting Zonnebloem, het Hoogoven museum en Eerste Hulp bij Zeehonden vonden dit. Men had ons voorbij Kloosterboer langs de panden gezet, terwijl een havenfestival zich langs het water afspeelt
Dus toen maar allemaal onze kramen een beetje verplaatst, langs de panden weliswaar, maar wel meteen bij kloosterboer waar men een geweldige uitstalling van vis heeft en de kraam fatsoenlijk in elkaar gezet. Hierna konden we onze spullen veel later als bedoeld uitstallen.

Onze kraam dit jaar

Na enig zoeken hebben gelukkig nog genoeg donateurs, vrienden, familie en anderen die ons steunen onze kraam gevonden.
Met hun hebben we toch leuke gesprekken kunnen voeren en enige spullen verkocht, tevens hebben de mensen een donatie in de collectebus gedaan en konden we bij anderen later nog goederen ophalen.
Allemaal heel veel dank hiervoor.
Ook een bijzondere dank voor de dames die het weekeinde de havenkatten hebben gevoerd. Dat haalde een grote last van onze schouders, want na een dag achter de kraam wacht thuis een grote schoonmaak, medicijnen- en voerronde en dan is het prettig dat iemand anders de havenkatten reeds heeft gedaan. 
Helaas is de opbrengst van het havenfestival net nu we het zo vreselijk goed kunnen gebruiken erg tegengevallen. We moeten ons uitgeput en verkouden dan maar troosten met de gedachte dat we allemaal onze best hebben gedaan en met de mensen die langs zijn geweest een prettig contact hadden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten