Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

dinsdag 18 maart 2014

Kledingcontainer klaar voor gebruik...

18 maart 2014, dinsdag;

Gisterochtend werd in alle vroegte de lang verwachte kledingcontainer gebracht. Met wat kleine aanpassingen is hij nu stevig aan de muur verankerd, en is hij vanaf heden klaar voor gebruik!
Je kunt 24 uur per dag, zeven dagen per week, je oude textiel bij ons inleveren. Ben je niet in staat het te brengen? Op afspraak wordt het afgehaald in de gemeente Velsen & Beverwijk (0620504875 van 10 tot 16 uur), mits dit minimaal een vuilniszak vol is.

Inmiddels hadden we al 240 kilo kleding verzameld, en werd dit gelijk meegenomen. De kleding wordt naar een groot sorteercentrum gebracht. Daar worden de winter- en zomerkleding gescheiden; het ene deel gaat naar Oost-Europa, het andere deel naar Afrika. De kleding wordt daar op markten verkocht tegen zeer kleine prijsjes. Met deze opbrengsten kunnen de inzamelaars, stichtingen zoals wij, weer worden betaald. We krijgen 32 cent per kilo. En zo is iedereen blij!

Echter; we krijgen soms zulke mooie kleding tussen dat wij het zonde vinden om dat te laten opkopen voor een paar dubbeltjes. Deze kleding houden we apart om in de zeer nabije toekomst via een webwinkel zelf te gaan verkopen. Dan gaat het echt alleen om zo goed als nieuwe kleding. Heb jij overigens nog een leuk idee voor een naam voor deze webwinkel? Mail of schrijf het ons; de winnaar krijgt een tegoedbon van 15 euro voor de kledingwebwinkel.
Over de voortgang en opening worden jullie nog geïnformeerd.
      Nog even in het kort. Wat mag er wel en wat mag er niet in de container? 


WEL:
  • Schone kleding in goede staat
  • Schoenen
  • Dekens & lakens, dekbedovertrekken
  • Thee- en handdoeken
  • Kleine kleedjes & matjes
NIET:
  • Geen vodden, vuile of kapotte kledij of schoeisel
  • Geen matrassen
  • Geen kussens
  • Geen riemen of (hand)tassen
    Ook de kledinginzamelactie komt uit de koker van Stichting Dierenlot; dezelfde club waarvan wij de ambulance in bruikleen hebben! Voor nog geen 2 euro per maand kun je bij hen een lot kopen, waarmee je het werk steunt van tientallen kleinschalige dierenorganisaties in Nederland  www.dier.nu

Geen opmerkingen:

Een reactie posten