Het geven van pillen is bij 'gewone' huiskatten soms al lastig, maar bedenk dan heel even hoe het gaat bij onze verwilderde katten. Die kun je niet vasthouden en een pilletje in de bek schuiven. Tenminste niet als je je lijf en ledematen heel wilt houden. Maar we hebben natuurlijk een scala aan trucs en ervaring dus meestal lukt het wel. Met enige moeite. En bergen geduld.... Het kost echter een hoop tijd om maar niet te spreken over de extra schoonmaak en bergen wasgoed.
De patiëntjes zelf liggen er slapjes bij en we halen de lekkerste dingen te voorschijn om ze vooral maar aan het eten te houden. Bij katten die niet willen eten ontstaat erg snel leververvetting, en dan wordt het probleem ineens nóg groter! Het grappige aan deze zieke katten is echter hun gedragsverandering; ze lijken te beseffen dat ze ons nodig hebben, en ineens mag je wél in de buurt komen of een voorzichtige aai-poging doen. Gelukkig, want heel soms moet er een infuus worden toegediend en dan is het een stuk prettiger als de kat in kwestie je niet aanvalt.
Tot het moment dat ze opknappen. Dan is het wel weer mooi geweest en wordt je hartelijk bedankt voor de goede zorgen maar moet je vooral uit de buurt blijven. Tot die tijd laten ze al de extra aandacht en knuffels heerlijk over zich heenkomen. Het zijn soms net kinderen!
Onze Main Coon Flora heeft chronische niesziekte en loopt standaard met een snottebel rond ... Altijd oppassen dat je niet net in de verkeerde richting zit als ze begint te niezen! |
Bij ex-zwerver Keizer mogen we voorzichtig zijn toet schoonmaken en krijgen nog een schuchter koppie op de koop toe! Met dank aan Catman Peter voor de prachtige portretten! |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten