Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

woensdag 7 november 2018

Doneren?

Afgelopen week heeft iedereen kunnen meeleven met het verhaal van Saar, de poes die bij de dierenarts ontsnapte. Er zijn vangkooien voor haar geplaatst die steeds gecontroleerd zijn en uiteindelijk is Saar via een tip op onze pagina gevangen.
Dat zijn natuurlijk mooie berichten. Maar wist je ook dat we dit kosteloos doen? Omdat het dierenwelzijn voor ons voorop staat vragen we slechts om een vrijwillige bijdrage, zodat iedereen om hulp kan vragen, ook mensen met een klein inkomen. Vaak zijn dit dan ook kleine bedragen. En die dekken de kosten niet. Gelukkig nemen de vrijwilligers en vangers vaak zelf ook kosten op zich, zoals de benzinekosten.
Om deze acties te kunnen blijven doen, en sowieso om de katten de verzorging te geven die ze nodig hebben, is uiteraard geld nodig. Afgelopen jaar hebben al meer dan vijftien katten een gebitssanatie ondergaan, en zijn meerdere gevonden katten waar geen baasje voor kwam, gecastreerd. Maar denk ook aan de dagelijkse kosten voor voer, kattenbakkorrels, water, verwarming, koffie/thee voor de vrijwilligers, benzine- en onderhoudskosten voor de ambulance, medicijnen en de kosten voor schoonmaakmiddelen. Dit is allemaal bij elkaar best veel.
Gelukkig worden we geholpen door meerdere dierenspeciaalzaken, trouwe donateurs (zowel met geld als met goederen) en de dierenarts, maar het blijft elke maand weer lastig om de eindjes aan elkaar te knopen.
Wist je dat je ons op meerdere manieren kunt helpen? We willen de mogelijkheden kort benoemen:
Bij een periodieke gift, die aftrekbaar is bij de belasting, krijg je zelf tot 52% terug! De enige voorwaarde is dat we deze gift samen op papier vastleggen voor minstens vijf jaar. Maar ook een eenmalige gift, groot en klein, is natuurlijk van harte welkom.
Sinds kort hebben we ook Teaming, waarmee je ons kunt helpen voor €1,00 per maand. Geef je liever geen geld? Via www.dierendonatie.nl lopen geregeld projecten waarbij we gericht om speciale goederen vragen (dieetvoer, hokken of zoals laatst een microscoop).
Op de sites van www.geef.nl en www.dreamordonate.nl staan ook bijzondere acties, meestal medisch van aard. Daar wordt bijvoorbeeld geld ingezameld voor een individuele nood-operatie, zoals de oog-amputatie van kitten Mefisto.
Als laatste willen we de verjaardagsactie noemen van Facebook zelf; op jouw verjaardag krijg je de gelegenheid om 5 euro te doneren aan een Goed Doel.
Dankzij al deze hulp en ondersteuning blijft het voor ons mogelijk om dagelijks 150 kansloze katten de juiste verzorging te geven, én klaar te staan voor andere, bijzondere hulp aan katten als Saar!
Op onze website kun je alles nog rustig nalezen.
Donna is één van de poezen die in de opvang wonen. Ze is al op leeftijd, 15+, al zou je dat niet zeggen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten