Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

vrijdag 2 november 2018

Belle


Belle is ons zorgenkindje. Haar moeder, een zwerfstertje uit Bennebroek, beviel hier van haar vijf kittens. Drie van hen zijn uiteindelijk geplaatst maar Belle was vanaf dag 1 al ziekelijk. Haar broer Beun ontfermde zich over zijn kleine zus en beschermde haar. Ze werd gewassen en ze hoefde maar een kik te geven of Beun kwam er aan.
Na een paar onderzoeken bleek dat Belle haar nieren niet goed functioneerden. Daarom besloten we haar hier te houden, in het woonhuis. Haar grote verzorger, broer Beun mocht natuurlijk ook blijven. Moeder Benita kreeg een permanente plek in de opvang.
In de daarop volgende jaren is Belle toch nog redelijk gezond opgegroeid al zagen we wel dat ze al vrij snel last kreeg van tandvleesontsteking, Stomatitus Gingivitis. Een aandoening die veel voorkomt bij inteeltkatjes. De enige behandeling daarvoor is het trekken van het gehele gebit. Een pittige operatie voor een te klein 4 jarig poesje. Vooral omdat het gebit zelf nog niet eens zo slecht was en dus vrij stevig vast zat. Maar al dat ontstoken tandvlees doet vreselijk zeer, vooral met eten.
Er was geen andere optie dus ook bij kleine Bel is het gebit geheel verwijderd. Wat een hoopje zieligheid was ze daarna! Gelukkig verliep het herstel voorspoedig en bleken haar nieren (hebben we voor de narcose toch maar even gecontroleerd) ook nog onverwacht goed te werken. Maar de aanblik van Baby-Bell na de operatie zullen we niet snel vergeten. Je probeert alle ellende juist te voorkomen en dan moet ze dit alles toch doorstaan. Niet leuk om mee te maken...
Maar inmiddels gaat het stukken beter!
Belle als kitten van 6 weken oud

Belle nu

Geen opmerkingen:

Een reactie posten