Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

donderdag 1 november 2018

Mendoza

Mendoza is één van de vier kittens die we deze zomer hier hadden. Zijn broer Mefisto kon na een geslaagde oogamputatie vorige week naar zijn nieuwe baasjes en dat gaat geweldig.
Mendoza bleef als enigste over en niet zonder reden; van de ene op de andere dag hield hij zijn kop scheef en was het drukke vrolijke kitten veranderd in een hoopje ellende dat zich afzonderde en duidelijk pijn had. Inmiddels zijn we meerdere keren met hem bij de dierenarts geweest maar blijft het onduidelijk wat hij nu precies mankeert. Het meest voor de hand liggende is een middenoor-ontsteking maar dat komt bij kittens eigenlijk niet voor. Voor de zekerheid is hij op de pijnstilling gezet en krijgt hij antibiotica. Dit had echter geen enkel effect.
Nu is onze grootste angst dat hij een poliep in zijn oor heeft, achter het trommelvlies. Dus diep in zijn kop. Dit kunnen we echter onmogelijk controleren. Alleen een MRI-scan kan dit aantonen. Mocht er een poliep zitten dan zou een zware operatie volgen waarvan de slagingskans echter klein is. Daarbij kunnen poliepen net zo hard weer terug komen. We hebben besloten dat we het mannetje dit alles niet willen aandoen zonder de garantie dat de zware (en peperdure) operatie zinvol zal zijn. De toekomst van de kleine Mendoza is nu erg in gedrang gekomen.
Helemaal opgeven doen we nog niet dus deze week zijn we gestart met een andere antibiotica-kuur in de hoop dat die wel gaat aanslaan en dat het dus toch 'slechts' om een middenoor-ontsteking gaat. Wordt vervolgd....
Update: We hebben besloten om een second opinion aan te vragen zodat we zeker weten wat de juiste keuze is voor deze kleine vent.

Kleine Mendoza voelt zich echt niet lekker. Zelfs spelen doet hij niet meer en maar af en toe knuffelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten