Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

zondag 16 december 2018

Boris

Vrijdagavond laat kwam dit leuke katertje van 6 maanden binnen. Hij moest direct het huis uit omdat hij zijn baasjes en de pasgeboren baby aanviel. Uit angst hadden ze de kleine kater maar in de keuken opgesloten. Meestal is dat spelagressie en dat ontstaat uit verveling en energie wat een kat niet kwijt kan. Hoe verstandig is het ook om een kitten in huis te nemen terwijl er een baby op komst is: dan heb je je handen toch echt meer dan vol zou je denken. De kleine kater had echter ook zijn eigen huisdieren meegenomen. Marya is bijna 3 uur bezig geweest om 200 tot 250 vlooien weg te kammen. En met zoveel vlooien kun je er donder op zeggen dat zijn buikje ook vol met wormen zit. Tot alle ongewenste parasieten weg zijn moet de kleine man in een kennel blijven. Daarna wordt hij gecastreerd, gevaccineerd en gaan we een goed huisje voor deze vrolijke en aanhankelijke knaap zoeken.


Enkele dagen later:
Het gaat goed met Boris. Hij vind aansluiting bij de even oude Mendoza en samen keten ze er op los. De zwart / witte kater is nu geheel parasiet vrij. De eigenaar die afstand van Boris heeft gedaan, was erg geschrokken van Boris' toestand en de vele reacties daarop. Gister kwam hij even langs om te praten en een bijdrage te geven voor de kosten van de vlo- en ontwormmiddelen. Duidelijk was dat het in dit geval vooral om ontwetendheid ging en niet om kwade opzet. We waarderen het dat hij langskwam. En nu concentreren we ons op de toekomst van de kater die er rooskleurig uitziet!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten