Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

donderdag 13 december 2018

Huisbezoek Stella

Eind september heeft vrijwilligster Tamara Stella en Bas mee naar huis genomen. Zoals jullie al eerder hebben kunnen lezen was Bas zo ziek geworden dat inslapen de enige optie was. Hij heeft veel te kort van zijn nieuwe huisje kunnen genieten, maar heeft dit wel volop gedaan!
Toch wilden we graag Stella zien na al die verhalen, filmpjes en foto's die we hebben gekregen. Stella zat in de opvang bijna altijd op de kasten of op de kennels en aaien mocht voorzichtig nadat ze je uitgebreid had besnuffeld. Tamara heeft er rekening mee gehouden dat Stella graag hoog zit en een hoge krabpaal aangeschaft en alle kasten bovenop leeg gemaakt voor Stella. 
Nu gebeurt het vaker dat katten in huis heel ander gedrag vertonen dan in de opvang, dus ook Stella. Nadat ze eerst in haar nieuwe huis een half uurtje onder de kast heeft gelegen is ze het huis gaan verkennen. In de 2 maanden dat ze er woont heeft ze nog niet op een kast gezeten en ook de hoge krabpaal laat ze links liggen. Haar favoriete plek is op de bank waar ze heerlijk ontspannen op ligt. Ook haar voorzichtigheid naar andere mensen is een stuk minder. 's Avonds zit ze met Tamara op de galerij en miauwt ze luidkeels voor de deur van de buurvrouw tot deze open doet. Hoe netjes Stella in haar eigen huis is, hoe ondeugend ze bij de buurvrouw is waar ze ook op het aanrecht springt. En ze wilt veel geaaid worden, heel veel.
We hopen dat Stella en Tamara nog heel lang van elkaar kunnen genieten!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten