Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

dinsdag 26 februari 2019

Boris & Sandrine naar de dierenarts

Gister was het weer Dierenartsdagje. Dit keer mocht de 10 maanden oude Boris mee, voor castratie, chip en vaccinatie. Zodat hij daarna naar nieuwe baasjes zou kunnen. We hadden hier mee gewacht omdat hij behoorlijk verzwakt was door Niesziekte en het behoorlijk wat tijd en moeite heeft gekost om hem weer op de been te krijgen. Ons plan liep natuurlijk weer even anders ... Nadat we hem hadden achtergelaten op de praktijk, belde al vrij snel de dierenarts op. Da's meestal geen goed vooruitzicht. Hij vond het geen goed plan om Boris te castreren, daar hij een forse hartruis heeft. En nog steeds niet in topconditie is door de Nies. Wel heeft hij hem gevaccineerd en gechipt. De castratie komt over een maandje weer ter sprake als Boris 100% de oude is. Ondanks dat een castratie een kleine ingreep is bij een kater, nemen we natuurlijk zo min mogelijk risico. En de narcose is dan net even wat zwaarder voor een kat met een flinke hartruis en sluimerende Nies. Direct hebben we besloten dat we vanwege de hartruis Boris niet gaan herplaatsen. Je weet namelijk nooit hoe een hartruis verder gaat uitpakken. Maar op zo'n jonge leeftijd al een dergelijke kwaal hebben is niet positief. En we willen het eventuele nieuwe baasjes niet aandoen dat Boris na verloop van tijd toch meer problemen gaat krijgen door zijn hartkwaal en misschien zelfs komt te overlijden. Nu vinden wij, en zijn maatje Mendoza, het ook helemaal niet erg dat hij daarom bij ons blijft. Voor zo lang als dat mag zijn....!
Boris blijft!

Ook Sandrine, de zwerfpoes uit Utrecht, ging voor controle, chip en vaccinatie mee naar de dokter. Onder het genot van een licht roesje, voor ieders veiligheid! Sandrine is een maand geleden, samen met zus Sofie bij ons gekomen. Vanuit een asiel, waar ze niets met het verwilderde tweetal aan konden. We wisselen wel vaker katten uit met bevriende organisaties: onze tamme gaan naar hen voor herplaatsing, en wij krijgen de moeilijke gevallen die (nog) niet plaatsbaar zijn. Een goede regeling waar we allemaal blij mee zijn. En uiteraard gaat dit met gesloten beurs! Het langharige zusje Sofie is de meest verwilderde van het stel wat lange tijd samen heeft rondgezworven. Na verloop van tijd kwamen ze in de tuin van de melder terecht die ze besloot bij te voeren. Dankzij de inspanningen en goede zorgen van deze mensen kon Sofie na verloop van tijd gevangen worden. Met een vacht die inmiddels vervilt was. In het asiel is ze van deze pijnlijke haardos ontdaan maar bleek al snel dat ze niet voor socialisatie in aanmerking kwam. Terugzetten bij de melders in de tuin was ook geen optie: wie weet zou ze toch ooit verder zwerven en voor een langharige kat is het dan slechts een kwestie van tijd voor ze wederom in de problemen zal komen. Ze bleef dus in het asiel. Ondertussen probeerden de melder ook het zusje te vangen en met eindeloos geduld is dat dus vorige maand gelukt. In samenspraak met het asiel is toen besloten dat de beide dames hier mogen wonen, waar ze beschermd maar wel in relatieve vrijheid, in de opvang blijven. Nu Bellamy en Amaryllo ook naar hun nieuwe huisje zijn gegaan was er weer ruimte voor de twee nieuwkomers. En we zijn benieuwd hoe het duo zich hier gaat ontwikkelen! Sofie was in het asiel al helemaal nagekeken en gevaccineerd, en nu ook Sandrine haar 'apk' heeft gehad, is het een kwestie van dagen voor de meiden hun kennel uit mogen en rustig aan op ontdekking uit kunnen in de opvang!

Sandrine was not amused en liet de dierenarts assistentes behoorlijk schrikken met luid gesis en geblaas!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten