Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

zondag 24 februari 2019

Droppie

Afgelopen dagen hebben we de collectebussen afgeleverd bij 19 collectanten (we zoeken met spoed nog mensen die in Velsen-Noord willen lopen!). Heel gezellig want zo kom je oude en nieuwe vrienden tegen. Bij een oude bekende wilden we toch even wat langer stilstaan. 

Kater Droppie (niet dezelfde Droppie als Havenkat Droppie) is als afstandskat hier bijna twee jaar geleden gekomen. Erg angstig, ziek en niet gesteld op zijn soortgenoten in de opvang. Voor zijn eigen bestwil was het beter dat hij snel een nieuw huisje zou krijgen. Maar waar plaats je een schuwe zwarte kater met een plas-verleden? 

De Velserbroekse Helen, die vaker wat klusjes voor ons had gedaan, bood dapper aan om tijdelijk gastgezin te zijn voor Drop. Tot we een betere oplossing vonden. Drop had niet beter terecht kunnen komen maar Helen kreeg er een zware dobber aan. Niet alleen moest de kater gesocialiseerd worden, maar ook op medisch gebied heeft hij voor de nodige hoofdbrekens gezorgd. En het bleek een hele opgaaf om de angstige kat iedere keer in een mandje te krijgen voor dierenartsbezoek. En dat bleek veelvuldig nodig want het beestje leed aan buikpijn en had darmklachten. De oorzaak daarvan is nooit helemaal boven water gekomen. En op een bepaald moment was de pijn en ongemak zo groot dat we aan euthanasie begonnen te denken. 

Maar Helen gaf niet op. En wilde haar Drop ook niet meer kwijt. Met veel toewijding en geduld is Drop inmiddels een lieve huisgenoot geworden, en verkeerd hij in blakende gezondheid. Daarom zijn vandaag de officiële adoptie papieren getekend. Drop is voorgoed thuis bij zijn Helen en gaat een fijne toekomst tegemoet!


Droppie herkende Marya en bleef op veilige afstand (ik wil niet mee!!!), terwijl Helen hem probeert te overtuigen dat alles veilig is...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten