Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

donderdag 21 februari 2019

Reddingsactie

Update: Dierenambulance Velsen meldt op hun pagina dat het baasje gevonden is!
Je bent kattengek of niet. En dan kom je, ook op de vrije dag, toch altijd wel een kat-in-nood tegen. Dat overkwam onze Daantje zojuist. Lopend in het bos in IJmuiden, met hond en vriendin, stuitte ze per toeval op dit zwart/witte katje wat verscholen lag in een uitgeholde boomstam. Met al haar ervaring zag onze Daan direct dat dit niet goed was. Ze kon het katje pakken en veilig in haar jas verstoppen. Ondertussen zag ze dat zijn ademhaling niet goed was en daarbij gilde het beestje het uit van de pijn zodra het ook maar even bewoog. De vriendin had ondertussen de Dierenambulance gebeld die vrijwel direct aan kwamen rijden. Zij hebben zich over het gewonde katje ontfermd en momenteel wordt het bij de dierenarts onderzocht. Inmiddels is duidelijk dat het om een gechipte kat uit Santpoort-Zuid (!) gaat. Helaas klopt het telefoonnummer van de chipregistratie niet. Dierenambulance Velsen is nog op zoek naar het baasje.
Boswandeling mondt uit in reddingsactie

Het schijnt dat een dag of twee geleden bij dit bos in de omgeving een kat is aangereden, waar tevergeefs naar gezocht is. Vermoedelijk betreft dit hetzelfde beestje. We duimen dat hij er weer bovenop komt. En zijn supertrots op onze vrijwilliger die het diertje uit zijn benarde situatie kon redden!

Cleo, zoals de kat heet, is weer thuis bij zijn baasje!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten