Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

zaterdag 2 maart 2019

Popke

Hallo, ik wil me voorstellen als nieuwkomer in de opvang. Ik ben Popke en kom helemaal uit Weesp vandaan. Daar woonde ik samen met mijn lieve vrouwtje. Maar mijn bazinnetje werd erg ziek en is een maand geleden overleden. Daar was ik erg verdrietig om. Gelukkig was er wel een heel lieve buurvrouw die voor mij wilde zorgen. Je moet weten dat ik namelijk een Suikerpoes ben. Ja, ik heb suikerziekte en moet twee keer per dag een prikje Insuline. Dat vind ik niet erg hoor, ik ben er aan gewend inmiddels! Maar het moet wel iedere dag op dezelfde tijd gedaan worden en dat is voor veel mensige toch een probleem. Zo wist de Buuv ook niet zo goed waar ik heen moest. Het liefst had ze mij in huis genomen maar lieve Buurvrouw had een heel grote hond waar ik erg bang voor was omdat hij continu op mij loerde. Dus kon ik niet met de Buurvrouw mee. Zo jammer, want haar kende ik heel goed en ik ben voor vreemdelingen toch wel wat angstig.
De Buuv heeft erg haar best gedaan om een goed huisje voor mij te vinden. Dat lukte dus niet omdat ik die prikjes nodig heb en ook niet zo piepjong meer ben. Geen asiel in de buurt wilde me opnemen...ze hadden geen plek, geen tijd of geen ervaren verzorgers ofzo. Ondertussen zat ik al die tijd in het lege huis van mijn overleden baasje. Uiteindelijk heeft Buuv gebeld met Stichting Beertje. Zij zijn gespecialiseerd in de opvang van Suikerpoezen! En zij hadden contact met de opvang hier in Velsen Noord. En zo ben ik hier terecht gekomen.
Ik werd gebracht door lieve vrienden van mijn overleden baasje die allemaal erg verdrietig waren dat ze nu ook afscheid van mij moesten nemen. Maar ze hoeven niet verdrietig te zijn hoor. Het is hier niet zo fijn als vroeger thuis, maar ik vind hier mijn plekje wel. Ik mag straks lekker buiten lopen en de andere katten hier doen ook niet lelijk. Er is zelfs nog een andere Suikerpoes, Miep heet zij. Nou, misschien worden wij wel vriendinnetjes! Ik heb al kennisgemaakt met een paar verzorgers en die zijn nu al erg gecharmeerd van me. Kijk maar naar het filmpje. Jullie horen binnenkort vast weer wat van me!
Was getekend, Popke



Geen opmerkingen:

Een reactie posten