Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

maandag 11 maart 2019

Update Popke

We kregen al meerdere vragen over hoe het nu met Popke gaat. Tijd voor een update dus.
Popke doet het goed! Vorige week mocht ze een paar keer los om even te wennen en vandaag helemaal los. We merken wel als er meer mensen zijn of er wordt schoongemaakt dat ze zich dan terug trekt. Gelukkig hebben we haar plekje snel gevonden. Als de rust is weergekeerd en er blijft 1 vrijwilliger achter, komt Popke snel weer te voorschijn. 
Ze laat duidelijk aan andere katten merken dat ze niet te dichtbij moeten komen, maar heeft er geen problemen mee vlak langs een andere kat te lopen.
Popke als fotomodel

Popke is een echte knuffelkat, laat zich graag aaien en is zelfs al op schoot geweest. Des te meer ze zich op haar gemak voelt des te meer ze gaat 'praten', erg gezellig dus.

Ze wilt graag bij je zijn en is best nieuwsgierig

Buiten vindt ze nog eng, vooral met die harde wind. Het weekend is ze na veel twijfel toch buiten gaan kijken, maar na 1 snel rondje weer lekker veilig naar binnen. Dat is prima, de katten kunnen zelf kiezen of ze buiten of binnen willen zijn. Als het straks mooi weer wordt en minder waait zal ze ervaren dat buiten ook wel heel leuk kan zijn.
Ook blijkt Popke een echt fotomodel te zijn! Dat in combinatie met een vrijwilliger die graag foto's maakt leverde vandaag deze mooie plaatjes op.

Lekker op schoot!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten