Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

woensdag 24 februari 2021

Onze Toet

Onze Toet liep al een paar dagen met een dik en pijnlijk bloedoor rond in de opvang. De normaal rustige kater liet zich echter niet vangen. Hoe vaak wij ons niet zuchtend afvragen waarom die katten niet begrijpen dat het toch echt voor hun bestwil is?!

Toet is tien jaar geleden in de haven gevangen, als ouder kitten. Samen met een zusje en twee broers zaten ze daar ineens. Geen moederpoes in de buurt en totaal onbekend tussen alle vaste havenkatten. Niet geheel verwilderd maar ook zeker niet tam. Het hele stel konden we vangen en is overgebracht naar de opvang waar in de loop der jaren bleek dat de gezondheid van dit gezin veel te wensen overliet. Teddy, Timber en Inouk overleden allen aan vage klachten. Toet was de enigste die overbleef maar wel met de nodige oorproblemen die af en toe de kop op steken. Met dit bloedoor als hoogtepunt.

Vandaag is hij geopereerd en hopen we dat het hier bij blijft, en vooral dat Toet snel weer tussen zijn vriendjes los mag lopen. Want in de tien jaar dat hij bij ons woont, heeft hij zich erg populair weten te maken bij zijn mede-bewoners.

 Foto: Toet na zijn oor operatie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten