Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

woensdag 10 februari 2021

Oorschelp amputatie van Pax

 

De ena laatste dag van het jaar ging onze tienjarige Pers Pax onder het mes. Zijn linkeroor moest geamputeerd worden nadat we onlangs zagen dat het kraakbeen helemaal verfrommeld en gekrompen was. Hoewel we het aan Pax niet merkten, schijnt dit een pijnlijk proces te zijn. De enigste oplossing is dus de gehele oorschelp verwijderen, iets wat eerder ook bij onze Rosco is gedaan.

Was de oorzaak bij Rosco heel duidelijk een bloedoor, bij Pax blijft dat een beetje gissen. Omdat de Pers een heel vervelende vacht heeft, snel last van vlooien heeft en redelijk tam is, wordt hij geregeld gekamd, geaaid en tegen ongedierte behandeld. Tevens gaat hij ieder half jaar naar een trimster. Als Pax een bloedoor had gehad, was het ons ongetwijfeld opgevallen!
Wel wisten we dat hij veel heeft zitten krabben achter het oor, het gevolg van oormijt. Mogelijk dat hij zo hard met zijn nagels heeft gekrabd, dat er daardoor schade is ontstaan...

De prognose is in ieder geval goed. Pax blijft zoals we ook verwachten, netjes van de wond af en geniet lekker van alle extra aandacht!

 Foto:Pax kort na zijn oorschelp-amputatie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten