Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

woensdag 10 februari 2021

Update van Nemo

 

We hadden al een update beloofd van Nemo, maar omdat er continu nieuwe informatie kwam leek het ons beter even te wachten tot alle onderzoeken afgerond waren. Dit is onlangs gebeurd en het eindresultaat is helaas diep teleurstellend.

Even ter herinnering: Nemo is 10 jaar geleden als kitten hiervandaan geplaatst en heeft tien gouden jaren gehad tot dit baasje ernstig ziek werd en de verzorging niet meer aan kon. Nemo kwam terug in de opvang en werd opnieuw geplaatst. Dit bleek echter geen succes en na wederom een korte tijd bij ons te zijn geweest, ging hij in december naar zijn laatste bazinnetje.
Die merkte al vrij snel dat de ogenschijnlijk oergezonde kater wat mankeerde. Iets wat ons ook was opgevallen maar toewijdde aan het niet kunnen wennen in de opvang. Uiteindelijk moesten we rond Kerst op stel en sprong naar een spoedkliniek met een doodzieke kat. 


Nu, een paar weken en vele onderzoeken later blijkt dat Nemo niet lijdt aan Mycoplasma Haemofelis, iets wat in eerste instantie werd gedacht. Wekelijks bloedonderzoek heeft nu uitgewezen dat Nemo zelf geen rode bloedcellen meer aanmaakt. De meest waarschijnlijke reden daarvoor is een tumor of een andere vorm van kanker. Middels een beenmergpunctie kunnen we mogelijk achterhalen om welke kanker het gaat maar dat veranderd niets aan de prognose. Dus deze dure en vooral pijnlijke behandeling laten we achterwegen. In overleg met het bazinnetje is besloten dat Nemo bij ons blijft waar hij in het woonhuis lekker verwend wordt. Voor zolang als het duurt. Dat kan een week zijn, een maand of een jaar... als de tijd daar is, gaan we liefdevol afscheid nemen van ons ventje.

 

Foto: We hadden op iets heel anders gehoopt voor onze Nemo. Voor nu gaat het nog redelijk met hem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten