Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

woensdag 7 april 2021

Diesel uit Nieuw Vennep

Baasje Diesel:

"Afgelopen zondag 28 februari is onze kat Diesel ontsnapt uit zijn transportkooi voor de deur van dierenartskliniek 'Hugo' in Zwanenburg. Hij heeft dus niet de kans gehad om aan zijn blaasproblemen geholpen te worden. Hij is het skateterrein opgerend en zoek geraakt. Diesel woont in Nieuw-Vennep waardoor Zwanenburg een totaal vreemde omgeving is. Het bericht van Diesel is veelvuldig gedeeld en ik, als eigenaar, werd overspoeld door tips waaronder het inzetten van de hulp van stichting Zwerfkatten havengebied IJmuiden.

Foto:  De flyers werden direct opgehangen door de eigenaar (en later ook weer netjes verwijderd!!)

Diesel is na lang zoeken uiteindelijk door ons een paar keer gezien waarop de stichting adviseerde om voer neer te zetten en iets vertrouwds met ons luchtje er aan. Zodat hij in ieder geval niet verder zou zwerven.
Daarop kon de vangkooi ingezet worden. Die is vrijdagnacht geplaatst en nog geen twee uur later kregen we het telefoontje van de stichting met een felicitatie dat Diesel in de kooi zat! Midden in de nacht konden we ons ventje ophalen. Na bijna vier lange dagen is onze Diesel weer thuis!

Wij zijn de stichting enorm dankbaar voor de hulp. Zonder hun waren we Diesel nu nog aan het zoeken.

We hebben ontzettend veel bewondering voor hun werk. Deze mensen zetten zich elke dag vrijwillg in voor de dieren en daar hebben wij nu nog meer respect voor.

Diesel maakt het goed en is weer veilig thuis. Hij is meteen op dieetvoer gezet en we hebben urine opgevangen om te laten onderzoeken. Want naar de dierenarts gaan met hem, dat durven we nu even niet meer aan....
Iedereen bedankt voor het zoeken, de tips en het meeleven!!

Julie en Diesel (en maatje Ollie)"

Via Facebook hoorden we van de ontsnapping van Diesel en natuurlijk bedenken we meteen hoe wij kunnen helpen. Echter, Zwaneburg ligt niet naast onze deur en valt niet onder ons gebied. Pas toen we hoorden dat de eigenaresse geen hulp kreeg van andere organisaties vonden wij het tijd worden om toch hulp aan te bieden. Het ging immers om een kat die niet uit deze omgeving kwam en daarnaast een ernstig medisch probleem had.

Maar ook wij gaan niet zomaar vangkooien plaatsen dus het belangrijkste was dat de eigenaar het gebied waarin de kat vermist werd, zo klein mogelijk zou maken. Nu blijven de meeste katten in de buurt waar ze als laatst bekend waren.
Doordat de eigenaar bleef roepen, zoeken en uiteindelijk ook voer bleef neer zetten kon ze tot twee maal toe haar kat zien en zelfs bijna pakken. Dit was het moment waarop we de vangkooi konden inzetten.

Helaas laten schuwere katten als Diesel zich overdag niet zien of vangen dus zijn dit soort klusjes vrijwel altijd nachtwerk. Reden waarom veel dierenambulances niet kunnen helpen, die werken immers op kantoortijden.

Vooral organisaties als de onze, die veel met dit soort katten te maken krijgen, kennen het klappen van de zweep en weten dat het vangen van schuwe (zwerf) katten eigenlijk alleen tussen 20.00 en 08.00 uur succesvol zal zijn...

Foto: Diesel in de vangkooi

Gelukkig werkte Diesel helemaal mee en konden we deze casus binnen een paar uur afsluiten. Het had natuurlijk heel anders kunnen lopen en dan ben je dagen, eh....nachten zoet. Dat vergt niet alleen heel veel van ons, maar nog meer van de ongerustte baasjes. Daarom doen we dit soort klussen ook alleen als de eigenaar zich 100% inzet en bereid is om al onze adviezen op te volgen.

Het baasje van Diesel heeft alles gedaan wat mogelijk was en gaf ons nadien nog een fantastische beloning. Niet alleen financieel maar ook met een prachtige gevulde borrelplank. Zo zullen we Diesel niet snel vergeten!

Foto: Diesel weer thuis bij zijn maatje Olli
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten