Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

woensdag 25 augustus 2021

Kitten Adam

Sommige van jullie (de scherpe opletters) hebben hem al een paar keer op foto's voorbij zien komen. Ons nieuwste en jongste lid van de familie, kleine Adam.

Twee weekjes geleden is hij door een havenarbeider gevonden die direct zijn vrouw belde om de uk op te halen. Van een moederpoes of andere nestgenootjes was geen enkel spoor. Maar ook zijn vrouw zat met haar handen in het haar daar ook zij wel begreep dat het opvoeden van zo'n jong kitten best wel een klusje is. Gelukkig is zij bevriend met Linda, verkoopster in de dierenspeciaalzaak waar ook wij al jaren nauw contact mee hebben. En Linda zag meteen dat hier meer zorg nodig was dan een onervaren leek kan bieden. De kleine kater was uitgedroogd en onderkoeld. Het werd een race tegen de klok en goddank nam ik de telefoon op toen ze ons belde.

Adam woog nog geen twee ons en was op dat moment ongeveer 12 daagjes oud. De couveuse werd in allerijl klaargezet en voorzichtig zijn we begonnen met het heel rustig opwarmen van het ventje. Daarna kreeg hij vocht met extra elektrolyten toegediend. Zodat zijn lijfje dit broodnodige vocht makkelijker kon opnemen.
Het zijn een paar spannende uren geweest maar Adam blijkt een vechtertje te zijn. Al rap kwam er weer wat leven in hem en accepteerde hij de flesvoeding.

Inmiddels zijn we bijna twee weken verder en gaat hij ontzettend goed vooruit. Hij ontwikkeld zich geheel volgens het boekje en is de clown van ons 'gezin'. Zodra hij mama Marya ziet vliegen zijn voorpootjes de lucht in. Hoera, daar komen de knuffels en de melk!! Duurt dit te lang, dan gaat ie vol ongeduld meppen tegen de fles wat het voeden niet makkelijker maakt. Maar wel heel vermakelijk...

Ps: Adam is al gereserveerd en gaat tzt naar de mensen die hem hebben gevonden. Zijn toekomst ziet er zonnig uit!


Foto: Adam zoals hij het liefst ligt of zit; met gestrekte voorpootjes "hoera"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten