Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

woensdag 22 september 2021

Sok

We zoeken nog steeds, met spoed, een goed thuis voor Sok. Deze geweldige kater is een ontzettend leuke huisgenoot maar door omstandigheden waar hij zelf niets aan kan doen, heeft hij wat bijzondere 'eisen'. Daar krijg je echter ook heel veel Sok voor terug!

Sok heeft Kattenaids en ondanks heel veel kritiek op het euthaniseren van Aidskatten, blijkt het vrijwel niet mogelijk om een Aidskat geplaatst te krijgen. We willen nu ook zeker niet weer die hele discussie aanwakkeren, maar maken ons wel een beetje boos dat er dus geroepen wordt dat je Aidskatten niet moet laten inslapen en ze een kans moet geven, maar vervolgens zijn er verdomde weinig mensen die het daadwerkelijk aandurven om een dergelijke kat te adopteren! Terwijl Sok juist zo'n gezellige en aaibare kater is en zonder Aids waarschijnlijk allang een Gouden Mandje had gekregen...en hij verdient het zo!

Maar vanwege de Fiv-besmetting mag Sok niet meer los de straat op, terwijl hij nu juist zo graag buiten komt. Een afgesloten tuin is voor hem dus een pre! Daarnaast mag hij ook niet meer tussen 'gewone' katten leven, die hij zou kunnen besmetten met het dodelijke Aidsvirus. En eerlijk gezegd is Sok ook het liefst de enigste kat in huis.

Hij is wel hartstikke leuk met mensen, kinderen inbegrepen. En ook een rustige hond is voor Sok geen probleem.

Sok is nu ongeveer 3 jaar, verkeerd nog in goede gezondheid en kan, ondanks de Aids, nog heel veel goede jaren voor zich hebben. Jaren waarin hij een gezellige huisgenoot kan zijn. Heb je interesse? En weet je al iets over het leven met een Aidskat of ben je bereid je hierin te verdiepen? Wil jij deze flinke kater de kans geven die hij zo verdient? Laat dan snel van je horen!

Dat kan, bij voorkeur via een PB, of bel naar 0620504875
We hopen dat Sok snel zijn plekje vind.

Foto lieve Sok
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten