Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

zaterdag 17 november 2018

Bedankt!

Zoals jullie kunnen lezen ben ik vandaag jarig. Een gebeurtenis die ik doorgaans niet graag in de openbaarheid zet, maar 'mijn' meiden hebben er wel iets heel bijzonders van gemaakt, en daar kan en wil ik niet aan voorbij gaan! Ondanks dat ik al jaren mijn verjaardag niet vier, zo grappig vind ik het niet om ouder te worden, wordt ik nooit vergeten door enkele intimi. Maar buiten een incidenteel bezoekje en veel lieve post, verwacht ik verder geen aanloop.
Ik vond het wel heel leuk dat Daantje aanbood om vandaag te helpen met het schoonmaken van de opvang achter mijn huis maar zocht daar verder totaal niets achter. Tot ze kwam binnenstormen en zei dat ik echt even naar het Achterhuis (nieuwste deel van de opvang) moest komen. Iets dergelijks zegt ze alleen als er echt iets ernstigs aan de hand is. Nog steeds lekker onnozel en in mijn pyjama liep ik met haar mee om daar totaal verrast te worden door een groot deel van mijn vrijwilligers. Er hingen slingers, de koffie stond klaar met wat lekkers en een prachtige schaal met kadootjes. Aan alles was gedacht (zelfs de katten die snel overprikkeld raken waren alvast afgezonderd). Ik wist niet wat me overkwam. Wat een verrassing, wat een verwennerij!
Achteraf hoorde ik over alle voorpret, de vele appjes, en de kleine lieve leugentjes om alles te organiseren. Ik vond het geweldig. De moeite die is genomen om mij te verrassen, ik ben er stil van. Helaas konden niet alle vrijwilligers er bij zijn maar ze hebben allemaal meegewerkt om mij een geweldige dag te bezorgen, inclusief het schoonmaken. Ik zat vanmiddag dus heerlijk te niksen en na te genieten. Trots te zijn op mijn vrijwilligers die gezamenlijk hebben gezorgd voor mijn leukste verjaardag in lange tijd! En dan pink ik stiekem toch echt een blij traantje weg...
Lenneke (Facebook en socialisatie), Shelly, Manon, Bianca en Irma (allen schoonmaak), onder: poes Rover (taart-eter), Tamara (schoonmaak en socialisatie) en Daantje (assistent)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten