Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

dinsdag 20 november 2018

Poesje gevonden


Vorige week hebben we, wederom in samenwerking met Dierenambulance Kennermerland, een rood poesje gevangen op camping Geversduin (Heemskerk). De beheerder wist te vertellen dat het beestje daar al enige weken rondzwierf. Het poesje liet zich makkelijk vangen, want al op de tweede vangdag kwam ze enthousiast op ons afgerend (eten!!). Gelukkig bleek ze ook te zijn gechipt.



Op het vermelde telefoonnummer werd echter niet gereageerd dus we zijn direct langs het genoemde huisadres gereden in de verwachting iemand blij te maken. Daar wist men echter van niets, tot de bewoonster zich herinnerde dat de vorige huurder zijn huis was uitgezet en dat er 'iets' was met in beslag genomen dieren. Oh hemel, waar komen we nu weer in terecht? Op weg naar de opvang, met de poes veilig bij ons, werden we plots door de echte eigenaar gebeld, die reageerde op ons sms-berichtje. En dan blijkt er weer een persoonlijk drama te schuilen achter een ogenschijnlijk eenvoudige vangactie.



Vanwege pricavy-redenen gaan we daar niet dieper op in, maar we hebben toch wat hulp nodig van onze volgers; We missen namelijk een stuk in het verhaal. Deze poes is ongeveer anderhalf jaar 'uit beeld' geweest. Heeft ze in die periode een andere eigenaar gehad? Of heeft ze daadwerkelijk al die tijd op straat gezworven? Ze was weliswaar uitgedroogd en te mager maar we kunnen ons eigenlijk niet voorstellen dat ze al die maanden geen verzorging heeft gehad. Vooral omdat ze ook nog zo vrolijk en lief is, terwijl katten na een dergelijke periode zonder contact meestal wat schuwer zullen reageren.



Dus herkent iemand dit poesje? Is er een andere, tweede eigenaar? Mist iemand haar nu? Alle info is welkom.

Ze heet volgens de chipgegevens Snoozel, is gesteriliseerd, gechipt en ongeveer 4 jaar oud. Ze is geheel rood cypers met gele ogen en een klein wit befje. Ze is klein en tenger van stuk en komt vermoedelijk uit de omgeving van Heemskerk.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten