Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

zaterdag 17 november 2018

Marya is jarig!

Vandaag is Marya jarig!
Daar wilden wij wat mee doen. Omdat ze het verdient met al het werk en ook altijd aan de verjaardagen van de vrijwilligers denkt.
Manon & Irma hebben het initiatief genomen hiervoor en een groepsapp aangemaakt die heel veel is gebruikt. Het cadeau bedenken en kopen was nog het makkelijkste van het hele plan. Maar het zou toch wel heel leuk zijn als we er allemaal bij zijn om het cadeau te geven. Gelukkig konden de meeste vrijwilligers vandaag op haar verjaardag. De voorpret was begonnen!
Toen begon het lastige deel: wanneer is Marya thuis, hoe kunnen we ongezien binnen komen, hoe zorgen we ervoor dat Marya op het juiste moment naar achter komt?
Vorige week was alles gepland en doorgenomen. Iedereen zou om 12.00 uur komen, Tamara en Lenneke komen rond die tijd voor socialisatie (gebeurt vaker op zaterdag rond deze tijd) en dan Marya naar achter lokken. Auto's en fietsen zouden verderop neergezet worden en via de andere kant van de steeg naar de opvang.Tot Marya aangaf zaterdag de hele dag weg te zijn....
Dus tijd voor een nieuw plan. Ondertussen hadden wij het idee dat ze wel thuis zou zijn en anders gaat ze meestal niet voor 10.00 uur weg. Met de hulp van Daniëlle kwamen we erachter wat de plannen waren voor haar verjaardag en besloten we het hele feest naar 10.00 uur te verschuiven. Mocht ze weg gaan, dan is de kans groter dat ze om 10.00 uur nog aanwezig is. Daniëlle ging vandaag schoonmaken en zorgde ervoor dat Marya niet achter kwam zodat de rest naar binnen kon glippen en in de blokhut kon verzamelen.
De rest zien jullie in het filmpje!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten