Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

donderdag 14 februari 2019

Op bezoek bij Sid

Bij sommige katten gaan wij na de plaatsing op huisbezoek om te kijken hoe het gaat. Vooral de katten met een rugzakje willen wij graag nog een tijdje volgen om te kijken of alles goed gaat en tips te kunnen geven.
Ook Sid is een kat met een rugzakje. Hij werd als zwerfkat gevangen en verstopte zich in de opvang. Hij liet niemand in de buurt komen. Na een jaar socialisatie was Sid veranderd in een maatje: wil graag bij je in de buurt zijn, naast je of op schoot, heel veel knuffelen en wilt graag met je spelen of gaat zelf spelen. Een hele verandering!
Afgelopen december is hij geplaatst en dat vonden we allemaal erg spannend. Vooral de eerste week was voor het baasje en ons best wel spannend want Sid bleef onder de bank liggen. Hij vertoonde dus hetzelfde gedrag als toen hij net in de opvang was. Na een week durfde hij het aan om onder de bank vandaan te komen, tot ieders opluchting. Sindsdien gaat het steeds beter en krijgen we regelmatig leuke foto's van hem.
Vandaag was het tijd voor een huisbezoek. Meestal doet Marya dit, maar in het geval van Sid deed Lenneke dit, de vrijwilliger van socialisatie die ruim een jaar met Sid bezig is geweest om hem zo ver te krijgen dat hij geplaats kon worden. Ook heeft zij het meeste contact met het baasje van Sid om haar en Sid te begeleiden.
Nadat Sid al een paar keer vreemd had gekeken toen ze binnenkwam en haar uitgebreid had besnuffeld was daar het bekende piep-miauwtje van Sid, het leek erop dat hij haar herkend had en hij liet zich volop aaien zoals Sid dat kan: helemaal met zijn hoofd naar beneden en vooral zijn oor kriebelen. Ondertussen werden er ervaringen uitgewisseld en tips gegeven. Het blijkt dat Sid een heel gevoelige kat is en snel oppikt als iets anders is en daarvan in de stress schiet, bijvoorbeeld toen zijn baasje ziek was. Als alles weer goed is en Sid zich beter voelt komt de stress eruit in de vorm van plukken haar eruit trekken. Dit zal een aandachtspuntje blijven. Maar het belangrijkste is dat Sid het maatje is geworden die we in de opvang al zagen, hij heel tevreden is en zijn baasje erg blij met hem is.
Sid liet zich door Lenneke ook uitgebreid op zijn buik aaien, iets wat hij in de opvang of bij zijn nieuwe baasje nog niet eerder had gedaan! Hij had dus nog steeds alle vertrouwen in ons. Hij liet ook nog even zien dat hij bij Lenneke niet op schoot springt (wij dachten dat hij dat niet kon tot we hoorden dat hij dat bij een andere vrijwilliger dat wel deed, de boef!) maar opgetild wilt worden. Hij wist dus precies wie er bij hem was.
We zullen Sidje en zijn baasje nog een tijdje volgen en ondersteunen waar dat nodig is, maar hebben er alle vertrouwen in dat het helemaal goed gaat komen!
Sid is helemaal happy in zijn nieuwe huis!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten