Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

woensdag 21 april 2021

De Hillies zijn weer thuis!

Afgelopen weekend was het eindelijk zo ver. De drie 'Hillies' mochten terug naar de vangplek in Hillegom, waar ze blijvend verzorgd worden door de melder.

Het heeft langer geduurd dan verwacht. Eind januari hadden we op verzoek van de melder dit verwilderde gezin gevangen. Moederpoes Hilleke en twee oudere kittens, Hillegonde en Hilton. De bedoeling was dat ze gecastreerd zouden worden en dan weer snel terug konden naar de tuin van de melder, waar ze hun eigen schuur en dagelijkse maaltijden hebben.

Het liep dus anders en bijna twee maanden later konden ze pas terug. En dat is een lange periode om in een kennel opgesloten te zitten. We hadden echter geen keuze: moeder Hilleke was mogelijk zwanger en dat wilden we eerst zeker weten, maar daarnaast bleek dochter Hillegonde te lijden aan Entropion (ingroeiende oogharen). Een operatie en het herstel daarvan volgde. Kort daarop kon mama ook eindelijk gecastreerd worden, toen duidelijk was dat ze niet drachtig kon zijn.

Omdat de katten zo lang uit hun vertrouwde omgeving zijn weg geweest heeft de melder hen op ons advies, eerst een nacht met lekkere hapjes opgesloten in de schuur. Weer even wennen....

Dat dit helemaal gelukt is bleek uit de foto's die we vanochtend ontvingen. Als vanouds zit het drietal weer op hun terras te wachten op het ontbijt.... de Hillies hebben het maar getroffen!! 

 

Foto: de Hillies zijn weer thuis!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten