Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

woensdag 21 april 2021

Poko naar de dierenarts

Afgelopen week moest Poko mee naar de dierenarts. Marya heeft Poko al van kitten af aan en ze zijn dikke maatjes. Daarom had Marya Poko niet in een reismand of opdrukkooi geplaatst, maar in een reistas. Dat zal vast veel prettiger zijn voor Poko.

Tot ze ineens veel lawaai achter haar in de auto hoort. Poko wist uit de reistas te ontsnappen en probeerde bij Marya te komen, wat dus niet lukte.... Dan schrik je toch wel even!

Gelukkig is dit goed afgelopen, maar het had zo makkelijk minder goed kunnen aflopen, bijvoorbeeld als Poko zich had verstopt en uit de auto was gesprongen op het moment dat de deur open was gegaan. Dan is het nog maar de vraag of hij meteen op Marya af komt of in de paniek weg rent.

Deze mooie comfotabele reistas is meteen weggegooid, die is dus niet veilig te gebruiken. Ons dringende advies is ook om een kat mee te nemen in een reismand en deze goed te controleren voor de kat er in gaat en ook weer goed controleren of het deurtje goed dicht zit. En als je de reismand buiten even neer moet zetten om bijvoorbeeld een deur te openen, zet deze dan altijd met de kant van het deurtje tegen een muur, autoband en dergelijke zodat het deurtje echt niet open kan.
Het zal niet de eerste kat zijn die vlak bij de dierenarts weet te ontsnappen......

Foto: Poko ontsnapt uit de reistas.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten