Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

vrijdag 30 december 2011

Wat kunnen de zwervertjes nog meer gebruiken?

30-12-2011 vrijdagochtend 11 uur;

Na een verrekt kort nachtje bedacht ik me ineens dat ons geregeld wordt gevraagd wat de zwervertjes nog meer nodig hebben. Sommige mensen geven immers liever iets 'in natura'.
Nu, hier komt ons top 10 verlanglijstje:

  1. Postzegels. We hebben flink wat administratie en er moet bijna dagelijks iets op de post.
  2. Stofzuigerzakken Kärcher A 2004. De bekende halve-maanmodellen. Iedere dag wordt er minstens een uur lang gezogen. Maar ook de filter en de stang met zuigmond zijn hard aan vervanging toe!
  3. Een stoomreiniger. De huidige heeft het na een kort maar zeer intensief leven opgegeven... Het merk maakt niet uit, als het maar om een (semi) professioneel model gaat.
  4. Kleden en kleedjes. Denk daarbij ook aan badmatjes etc. Alles tussen de 50 centimeter en 2 meter in. We gebruiken de grote kleden in de opvang en in de Blokhut waar meerdere katten wonen, en de kleinere kleedjes liggen in de kennels en buitenhokken. Heerlijk tegen de kou!
  5. Tuinafscheiding. We hebben bij de opvang in Velsen-Noord een flink stuk grond extra gekregen (9 bij 11 meter). Uiteraard moet dat zo snel mogelijk ontsnappingsproof en katveilig worden afgeschermd. We zoeken dus nog gaaspanelen, houten schuttingdelen, flinke maat stoep / grindtegels en alles wat een tuin leefbaar maakt....
  6. Hamsterkooien. Voor de tamme muizen (ja, die hebben we ook) zijn we nog op zoek naar een anti-rommelhok. Deze hamsterkooien zijn vrijwel geheel van kunststof en hebben nauwelijks tralies. Zo kunnen de muisjes veilig leven zonder het risico te lopen dat de opvangkatten ze te pakken krijgen. 
  7. Blikvoer en droogvoer. Ieder soort en merk is van harte welkom.
  8. Medicijnen voor dieren. Heb jij nog medicatie over en doe je daar niets meer mee? We zijn dolblij met (restjes) pijnstillers, wormenmiddelen, antibiotica etc. etc.We hebben gedegen kennis van het toepassen van dergelijke medicatie en bij twijfel raadplegen we altijd eerst onze vaste dierenarts!
  9. Dieetvoer bij blaasgruis. Ieder merk is zeer welkom. Zelf gebruiken wij bij voorkeur de volgende merken: Urinary S / D van Royal Canin, te koop bij de dierenarts. Of we bestellen Vetcomplex Urology bij https://www.dierapotheker.nl te koop vanaf 11 euro. Goedkoper dan de bekendere merken, de katten eten het graag en het helpt tegen struviet én oxylaat! Zowel brok als natvoer.
  10. Dieetvoer tegen diarree. Ook deze Vetcomplex Digestive bestellen we bij voorkeur bij bovenstaande webwinkel omdat het goed gegeten wordt en aanzienlijk goedkoper is dan bij de meeste dierenartsen. Maar ook Hill's I / D, Royal Canin Intestinal of Royal Canin Sensitivity zijn uitstekende opties. Zowel harde brokjes als natvoer.
De genoemde punten staan overigens in willekeurige volgorde. En natuurlijk komen we graag spulletjes ophalen, mits omgeving Velsen, Haarlem of Beverwijk. Geef dan even een belletje of sms...(0620504875)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten