Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

woensdag 1 augustus 2012

Graaf ernstig ziek

Graaf is al enige tijd niet helemaal in orde. Graaf heeft al jaren last van enige blaasproblemen die met speciaal voer goed onder controle te houden was, maar het valt de voervrijwilligers nu toch op dat hij wat magerder wordt. Dit kan ook het gevolg zijn van vorderende leeftijd, we weten van vele katten niet hoe oud ze zijn. Of mankeert hij toch wat? We hebben hem daarom na overleg met dierenarts enige medicatie gegeven en hij leek weer iets op te klimmen, maar helaas.
Deze week is hij toch allemaal veel ernstiger geworden. Hij is nu duidelijk zeer ernstig ziek. Hij heeft problemen met zijn lever en is stervende.

Het toedienen van vocht met een infuus, zodat hij zich wat prettiger voelt.

Helpen met eten. Wat lekkers met een spuitje in het bekkie


En dan komt weer een al oud probleem. Moeten we hem nu hij zo ziek is en er geen kans is op herstel hem weghalen bij zijn partner Vlam? Die niet meer van zijn zijde wijkt en heel erg goed voor haar vriendje zorgt. Weghalen bij de plek waar hij gelukkig is? Na onderling overleg hebben we besloten dit niet te doen. Het lijkt ons verstandiger hem hier in zijn eigen omgeving omringd door zijn geliefde en met van onze kant extra aandacht, medicijnen en optimale verzorging hier te laten.We doen onze uiterste best om Graaf zijn zeer waarschijnlijk laatste dagen zo prettig mogelijk te maken! We weten het, ook dit is een onderdeel van dit werk. Gelukkig met de gedachte dat met onze zorg ze een mooie tijd hebben gekend.
We zijn hier de komende dagen dus heel veel te vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten