Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

dinsdag 10 december 2013

Deka-Wensputactie

       Lamme handen na het invullen van zo'n 100 stembiljetten .....

PERSBERICHT     PERSBERICHT    PERSBERICHT

Extra aandacht voor zwerfkatten bij Wensputactie Dekamarkt

Vrijwilligers van de Stichting Zwerfkatten havengebied IJmuiden hopen met een ludieke actie extra aandacht te vragen voor hun zwerfkatten. De club is namelijk één van de drie organisaties die meedoen aan de Wensen komen uit actie van de Dekamarkt op het Zeewijkplein.

Klanten van deze supermarkt krijgen bij aankoop van diverse producten wensmuntjes, die ze vervolgens kunnen deponeren in één van de drie aanwezige wensputten. Elke wensput is bedoeld als steuntje in de rug voor een vrijwilligersorganisatie uit de regio. Na 14 december wordt bekend gemaakt welke wensput de meeste muntjes heeft gekregen, en krijgt die organisatie een geldbedrag tussen de 500 en 1000 euro! Maar…. Iedere organisatie maakt kans op de verdubbelaar; het gewonnen bedrag wordt verdubbeld als de organisatie in kwestie een leuke activiteit aan deze actie heeft verbonden.

Om kans te maken op de verdubbelaar houdt de kattenclub uit IJmuiden een grabbelactie; tegen inlevering van één wensmunt kunnen kinderen aanstaande woensdag grabbelen in een speciale wensputgrabbelton! Initiatiefneemsters Irma en Lidy, beiden vrijwilligers bij de stichting, hopen dat hun club de verdubbelaar gaat winnen: “Er is zo’n toename aan gedumpte zwerfkatten. De opvang en verzorging van deze dieren kost ons gewoon heel veel geld. Niet alleen voor castraties en voer (er gaat dagelijks 15 euro aan voer uit!), maar ook is er heel hard een nieuw en groter binnenverblijf nodig om de beestjes warm en gezond de winter door te krijgen.”

Woensdag 11 december kunnen kinderen vanaf 12 uur terecht bij de supermarkt op het Zeewijkplein te IJmuiden. De Deka stelt wat drinken en lekkers beschikbaar! Ook op andere tijdstippen kunt u de wensmuntjes inleveren bij de wensput, maar tevens bij de medewerkers van de Stichting Zwerfkatten havengebied IJmuiden, telefoon 06 20504875.






Een leuke drukte om ons kraampje met grabbelton in DEKAmarkt filiaal Zeewijkplein IJmuiden, waar onze wensput staat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten