Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

zondag 9 maart 2014

Vervolg Nieuwe Blokhut

Beste vrienden en vriendinnen.
We krijgen regelmatig de vraag of de nieuwe kattentuin al klaar is. Nee. Dat is ie niet. We doen deze klus met een klein groepje. Het meeste werk wordt gedaan door Marya en Freek en die hebben ook veel andere werkzaamheden.
Marya heeft de normale dagelijkse verzorging van de katten, heel veel schoonmaken, mensen te woord staan voor de stichting,  en bijbehorende administraties.
Freek heeft naast de katten z'n werk bij Tata als storingsmonteur, allerlei sociale verplichtingen en is deze tijd rond de gemeenteraadsverkiezingen druk als kandidaat voor de SP (nummer 10 van lijst 8 de SP, vrienden ga stemmen op wie dan ook maar laat ook jouw stem tellen).
Dus hebben we niet veel tijd over voor de bijzondere bouw van een nieuwe kattentuin. Ook willen we het in 1 keer goed doen. Gebruik maken van onze opgebouwde expertise met verwilderde zwerfkatten in al z'n vormen. Zwerfkatten zijn net kleine Houdini's en echte experts in ontsnappen, ze zijn (nog) niet gewend aan een huis, ze moeten kunnen spelen, sommige hebben een eigen prive plekje nodig, anderen mankeren wat enzovoort.
Maar we doen ons best en elke keer vordert er een stukje en we hebben al best veel bereikt. De grond is opgeruimd van, troep, boomstronken en onkruid, er is bestraat, er staat een schutting langs 3 kanten, de blokhut staat, de naastgelegen schuur is af en het geheel staat in de eerste laag beits.
Wat nu nog moet is: verder beitsen(moesten wachten op mooi droog weer met betere temperatuur, kan dus nu), het isoleren van het dak. het maken van 2 sluizen (zodat wij er in kunnen en geen katten ontsnappen), aan 1 zijde nog een schutting en een overkapping van de gehele tuin.
Wat nu al loopt door derden is de vloerbedekking en de dakgoten van de blokhut. Beide worden door echte professionals voor noppes gemaakt en geleverd. Topkwaliteit. Hierover later meer met foto's en wie deze bedrijven zijn.


De perfecte kattentuin in wording!

Wordt vervolgd........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten