Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

dinsdag 7 oktober 2014

Dierendag-inzameling groot succes...

Velen hadden het in de lokale krantjes gelezen, anderen wisten het nog van vorig jaar. De opkomst bij onze inzameling afgelopen zaterdag (Dierendag) was geweldig! Zelfs voordat wij er waren hadden diversen mensen al iets voor ons gekocht bij Welkoop, het tuincentrum in Santpoort-Noord wat hun medewerking zo hartelijk verleende. Die vroege vogels hadden hun aankoop voor ons bij de kassa achtergelaten en kregen we bij aankomst direct overhandigd; een goed begin van een fantastische middag!

Onze Daantje bij de kar die al snel aardig vol liep ....
Gelukkig kregen Freek en ik dit keer hulp van vrijwilliger Daniëlle, want dit paar extra handen was hard nodig. De één na de ander kwam met voer, vragen of een kleine financiële donatie. De reacties waren overwegend positief en de meeste mensen namen onze flyer aan, met daarop de vraag iets van kattenvoer bij Welkoop aan te schaffen en aan ons te schenken. Voor de zekerheid hadden we ook een speciale lijst samengesteld waarop die artikelen stonden die we echt het meest hard nodig hebben, buiten het gewone voer en grit om. Zaken als wormenkuurtjes, vlooienmiddelen en dieetvoer. En hier werd opvallend goed op gereageerd.


De medewerkers van Welkoop waren minstens zo enthousiast en liepen geregeld even voorbij om te vragen of alles naar wens was en of er nog koffie gedronken moest worden. We waren blij te kunnen melden dat daar geen tijd voor was. Het was leuk te zien dat er zo veel mensen 'onze' zwervers een warm hart toedragen en hebben toegezegd om van deze happening een traditie te maken; dus tot volgend jaar!
Team Welkoop en Team Zwerfkatten ; toppertjes!

De zaterdag hiervoor mochten we ook eenzelfde inzameling houden bij Ranzijn in Alkmaar. Ook hier waren de reacties hartverwarmend en konden Freek en ik 's middags ontzettend moe maar met een volle auto huiswaarts. De voorraad droogvoer is goddank aangevuld, er staan weer zakken dieetvoer in onze schappen te wachten op patiëntjes en voorlopig hoeven we ook niet mis te grijpen naar wormenkuurtjes en vlooienmiddelen. Een hele zorg minder. Lieve mensen, Welkoop en Ranzijn; BEDANKT!!!

Marya deelt flyers uit bij Ranzijn Alkmaar
Het resultaat van de inzameling bij Ranzijn; vooral heel veel droogvoer & grit
De volle ambu op Dierendag bij Welkoop; veel natvoer, dieetbrokjes en wormenmiddeltjes!

We zijn dankbaar en blij met deze vrijgevigheid en voelen ons rijk op meerdere manieren...
... en tot slot wachtten ons de maandag na Dierendag nóg een lieve verrassing. Per post heeft een anonieme donateur nog twee dozen voer gestuurd. Dit dieetvoer en wat extra natvoer was besteld bij Zooplus en kan dus overal worden afgeleverd. De postbode was iets minder blij dan wij met deze lieve geste!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten