Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

donderdag 2 oktober 2014

Dierendag....inzameling Welkoop Santpoort           PERSBERICHT           

           WELKOOP HELPT ZWERFKATTEN OP DIERENDAG
 
Tuincentrum Welkoop is altijd genegen een ‘pootje’ te helpen als het om hulpbehoevende dieren gaat. Zeker als het dan ook nog Werelddierendag is.  Zaterdag 4 oktober zijn een groot aantal zwerfkatten de gelukkigen; voor hen opent het tuincentrum de deuren  tussen 12 en 17 uur. Vrijwilligers staan dan met flyers en de vraag kattenvoer aan te schaffen om aan hen te overhandigen. Dit voedsel wordt verdeeld tussen de 150 zwerf- en kansloze katten van Stichting Zwerfkatten havengebied IJmuiden.

Kalien, zeer angstige asielkat vind veilig thuis in onze opvang ...

Marya Dekker, voorzitter van de zwerfkattenclub legt uit; “Dit jaar bestaat Stichting Zwerfkatten havengebied IJmuiden officieel 10 jaar maar vrijwilligers zijn al in de jaren ’80 begonnen met het castreren van de enorme populaties zwerfkatten in de IJmuidense haven. De dieren leefden toen in een Walhalla met een overvloed aan visresten en veilige schuilplaatsen. Echter, met de toenemende sloop- en bouwactiviteiten werd het leefgebied steeds kleiner en met de huidige milieuregels valt er voor de zwervertjes niets meer te halen op de kade. Alle vis komt diepgevroren aan wal en de pufkisten zijn voorgoed gesloten. Toch denken veel mensen dat katten zich daar wel redden en wordt Poekie na trouwe dienst in de haven gedumpt.”


“Ons werk bestaat uit het castreren van de zwervertjes en daarnaast hebben we alle sociale katten en kittens van straat gehaald en herplaatst. De ‘wildjes’ leven nog in groepjes buiten en worden dagelijks door ons bijgevoerd. De katten die nieuw zijn of medische hulp nodig hebben worden gevangen. Zij gaan naar onze opvang voor verdere zorg.”

Daar verblijven ook de permanente bewoners: katten die door hun gedrag of handicap niet plaatsbaar zijn maar ook niet buiten weten te overleven. Meestal bijzonder angstige katten. In een asiel of op straat zijn ze kansloos. Bij de IJmuidense opvang vinden zij een veilige haven.


Tien jaar lang, 7 dagen per week, 24 uur per dag. De vrijwilligersorganisatie heeft inmiddels honderden katten gered en opgevangen. Een hele prestatie voor een club die afhankelijk is van donaties. Maar de voorraadkasten zijn griezelig leeg en de kosten voor de verzorging zijn hoog; er is dagelijks 10 kilo droge brokjes en 40 blikjes natvoer nodig om 150 kattenbuikjes gevuld te houden! Om niet te spreken over dierenartskosten en de broodnodige aanschaf van wormenkuurtjes en anti-vlomiddelen.

We hopen wederom op een volle auto (dieet)voer, kattenbakkorrels & anti-parasitaire middeltjes!

 “We hopen dat met de inzameling bij Welkoop weer wat extra’s binnenkomt, voor Dierendag én met de winter op komst! Het leuke van deze inzamelactie is dat iedereen hier aan mee kan doen. Een blikje kattenvoer van 60 cent of een pak vlooienpipetten van 20 euro. Er is voor iedere beurs wel iets!” Helpt u mee? Kom dan op 4 oktober a.s. naar Welkoop Hagelingerweg 210 Santpoort-Noord 


Stichting Zwerfkatten havengebied IJmuiden draagt het keurmerk Goed Besteed en kunt u ook financieel steunen door een donatie over te maken:                                                       NL 85 INGB 000 4761 772 ovv Dierendag

EINDE  PERSBERICHT    

      

Geen opmerkingen:

Een reactie posten