Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

donderdag 23 oktober 2014

Mini up-date Dokkie

Lieve mensen,
We krijgen nog steeds zulke lieve reacties op het verhaal van Dokkie, de zwerfkat die zo gruwelijk was gegrepen door een hond. Het is onvoorstelbaar hoeveel mensen meeleven en een donatie(tje) hebben overgemaakt!
Op het moment heb ik zelf een flinke verkoudheid te pakken, en ben dus enigszins aan bed gekluisterd voor zover dat gaat, dus het wordt nu een mini up-date.

Maar het gaat fantastisch met Dokkie! Zijn wonden genezen goed en snel. Het is nauwelijks meer te zien hoe erg hij was toegetakeld, op de wond in zijn hals en bij zijn poten na. De kater zelf is nu van de antibiotica af, en sinds vandaag krijgt hij ook geen pijnstilling meer. Hij mag nu af en toe zijn kennel uit om even de poten te strekken, en dan loopt hij direct de tuin in. Hij maalt niet om de andere katten, en gister ging hij zelfs doodleuk in de mand naast een hoogst verbaasde Keizer liggen, toen buiten de storm te keer ging. Dokkie is een vrolijke, jonge kater en gedraagt zich ook zo; hij past zich zeer gemakkelijk aan.

Misschien door het intensieve lichamelijke contact, is hij inmiddels ook weer aan mensen gewend en ik wordt geregeld getrakteerd op een koppie van Dokkie. Alleen met eten moeten de verzorgers nog oppassen; hij valt daar letterlijk op aan en heeft geen oog voor eventuele vingers. Zeker het geven van een snoepje is in zijn geval een riskante onderneming, en al meerdere malen zaten mijn topjes in zijn bek (auw).

Als dit zich zo doorzet, is Dokkie sneller dan verwacht klaar voor de volgende stap in zijn herstelproces; adoptie door een lief baasje!

Nieuwe foto's van Dokkie volgen snel ...
Keizer is één van de permanente bewoners in onze opvang nadat we hem als onplaatsbaar uit een asiel hebben gehaald. Binnen twee weken lag deze muiter als een baby op schoot en werd hij één van de favorieten van de vrijwilligers. Hij is een stabiele en constante factor en dat hebben we nodig in een opvang waar soms wekelijks het aantal katten veranderd. Keizer laat zich niet gek maken en toont zich vaak als voorbeeld voor de nieuwkomers, zo ook voor Dokkie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten