Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

maandag 25 mei 2015

Aan het werk ...


24 mei 2015 zondag
Nog enigszins vermoeid en met stramme ruggen zijn we deze zondag weer aan het werk getogen; het zonnetje schijnt en het is perfect weer om buiten aan de slag te gaan. Het tweede binnen- en buitenverblijf is bijna klaar, het is nu echt nog een kwestie van 'de laatste loodjes'. We hopen dan ook dat het weer de komende weken meezit, zodat we lekker kunnen aanpoten. Want we hebben deze extra ruimte keihard nodig als straks de echte zomerdrukte begint!

Nieuwe binnenverblijf waar we bijna kunnen beginnen met het leukste werk; inrichten!
In de nieuwe verblijven komen de gezonde opvangkatten die hier permanent leven, en de katten die voor adoptie in aanmerking komen. Het 'oude' verblijf wordt omgetoverd tot quarantaine en opslagruimte. Daar gaan de oudjes, de zwakkere en de zieke katten wonen. In alle rust en met hun eigen ruimte. Zodat ze niet omver worden gelopen door jonge blagen en ook niet worden 'lastig gevallen' door onze bezoekers. Maar ook in het nieuwe verblijf houden we visite gescheiden van de katten; de meeste opvangbewoners zijn niet gecharmeerd van mensen en dit is immers hún veilige haven. En met deze maatregelen worden ook geen ongewenste ziektes overgebracht!

Nieuwe buitenverblijf: onder constructie!

Moederloze flessenkittens en katten die 24 uur per dag in de gaten moeten worden gehouden en veel zorg nodig hebben, verblijven bij hoofdverzorgster Marya in het woonhuis. Daar leeft een klein select groepje wat op speciaal dieetvoer leeft, blind is, of andere bijzondere en vooral intensieve zorg nodig heeft. Tot nu toe werkt dit systeem heel goed en hebben we nauwelijks last van besmettelijke ziektes of akelige zaken als vlooienplagen!

FiBi is geboren zonder ogen en kwam hier hoogzwanger binnen. In de beschermde woongroep heeft deze blinde, half-verwilderde mamapoes haar ukkies fantastisch grootgebracht met wat hulp van Marya!

Iedere avond klokslag 23 uur komen zes zwervende buurtbewoners meeëten in de voortuin. Waarvan twee een aanzienlijk minder zacht velletje hebben dan hun dis-genoten... En toch delen zij heel gemoedelijk de maaltijd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten