Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

dinsdag 19 mei 2015

Resultaat loterij Kerstactie ....

april 2015Ook na de succesvolle Kerstactie is er een loterij gehouden onder onze donateurs. Kunstenares Karin Wanninkhof bood wederom haar diensten aan om een gelijkende afbeelding te schilderen van een eigen huisdier. Dit keer was donateur Stephanie de gelukkige.

Deze stewardess woont samen met haar tweelingzus en poes Bibi. Naast haar werk in de lucht staat Stephanie echter ook met beide beentjes op de grond en is ze erg begaan met het dierenleed in de wereld. Daarom steunt ze onze stichting al enige tijd financieel.  Maar ook houdt ze regelmatig een inzameling onder haar collega’s en komt dan een paar keer per jaar langs met tassen vol voer en andere kattenbenodigdheden. Daarnaast werkt ze in haar spaarzame vrije tijd in het asiel in haar regio. Deze prachtige meid is dus niet bang om vieze handjes te krijgen!

Ook achter poes Bibi zit een mooi verhaal. Als kitten vond ze Bibi tijdens een overnachting in een Grieks hotel. Het kitten lag daar alleen, doodziek en hulpeloos, nog geen vier weken oud. Met heel veel moeite kon ze de kleine in leven houden met koffiemelk en heeft ze haar meegenomen naar huis in Nederland. Het heeft veel geduld en geld gekost, maar Bibi is er helemaal bovenop gekomen. Een terechte winnares dus, deze Nieuw-Vennepse…

Kunstenares Karin Wanninkhof bracht het schilderij zelf naar de blij verraste winnares. Zij vertelt: “Ik ben vandaag het schilderij gaan brengen bij Stefanie… leuk!!! Ze vond het erg mooi en Bibi ook!!! Ik had Bibi geschilderd vanaf een foto, toen ze nog kitten was en ik zag daar ineens een schat van een volwassen kattendame voor me, die er lekker gezond en voldaan uitzag. Ik heb de poes in haar land van herkomst geschilderd, als Griekse schone.
Het was geweldig om te horen wat Stefanie allemaal over heeft voor hulpeloze dieren, top! Fijn weer mensen te ontmoeten die er ook alles voor over hebben een dier gelukkig te maken. Ik ben heel blij dat Stefanie in de prijzen is gevallen en dat zij het schilderij een mooi plekje gaat geven in haar nieuwe woning! Bij het afscheid kreeg ik nog wat lekkers mee met een mooi boeketje bloemen en een lief bedankkaartje. Al met al een hele leuke opdracht waar ik een voldaan gevoel bij heb”. 
 
Stephanie (links) en Bibi (rechts) bekijken tevreden het resultaat
Wanneer je meer werk van Karin wilt bekijken kun je dat vinden via Google+:  
Karin Wanninkhof  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten