Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

maandag 28 september 2015

Dierendaginzameling bij Welkoop Santpoort ...PERSBERICHT       PERSBERICHT       PERSBERICHT       PERSBERICHT

DIERENDAGINZAMELING  VOOR  KANSLOZE  KATTEN  BIJ  WELKOOP

Op Dierendag denken de meeste huisdiereigenaren aan hun lieveling; een klein extraatje, wat lekkers…. Maar er zijn zoveel dieren die nooit een liefdevolle bonus krijgen, zelfs niet eens dagelijks te eten hebben of een veilig onderkomen. Ook in de IJmuidense haven leven tientallen zwerfkatten. De dieren zijn daar geboren of gedumpt, en moeten zelf maar aan hun kostje zien te komen. Dat dit meestal niet lukt blijkt wel uit de stumpers die geregeld worden gevangen door vrijwilligers van Stichting Zwerfkatten havengebied IJmuiden. En juist voor hen staan deze dierenvrienden de dag voor Dierendag, zaterdag 3 oktober, bij tuincentrum Welkoop. Om alle klanten te vragen wat aan te schaffen voor de 150 kansloze katten die de stichting verzorgt.

“We zijn erg blij dat we weer op de medewerking van Welkoop kunnen rekenen.”vertelt vrijwilligster Daniëlle. Het wordt al een beetje traditie want dit is de derde keer dat de stichting bij de deuren van het tuincentrum om de steun van klanten vraagt. “We delen flyers uit met daarop een lijstje van spullen die we hard nodig hebben. Dat zijn vooral de duurdere dieetvoeders en wormenkuurtjes, maar ook met een blikje voer van 60 cent zijn we blij. We hebben er immers dagelijks 30 nodig!”

De IJmuidense stichting zorgt er niet alleen voor dat de verwilderde zwerfkatten in de haven gecastreerd worden en gezond blijven, maar heeft ook een opvang waar heel oude of gewonde zwervertjes, gedumpte zwangere poezen en moederloze kittens een veilig thuis vinden.  Maar ook kansloze katten die bijvoorbeeld onzindelijk zijn of erg schuw kunnen zich hier in eigen tempo ontwikkelen.  De verzorgers zijn gespecialiseerd in kattengedrag en met name in de omgang met agressieve types. “Vaak ontstaat agressie bij katten uit pure angst en blijkt er meestal een heel leuk dier achter alle poeha te schuilen. Wij willen juist die dieren een kans geven.”

De stichting, die geheel afhankelijk is van giften, kan uw hulp daarbij hard gebruiken. “In plaats van geld vragen we zaterdag om spullen als voer en kattenbakkorrels. Er is een grote kattenafdeling bij Welkoop en voor iedere beurs is er wel iets!  Denkt u rond Dierendag ook even aan de kansarme katten in Velsen?  Onze vrijwilligers staan zaterdag tussen 11 en 16 uur bij Tuincentrum Welkoop aan de Hagelingerweg te Santpoort-Noord om de goederen in ontvangst te nemen. “

Ben t u niet in de gelegenheid en wilt u toch een pootje helpen? Uw (belasting aftrekbare)  gift kunt u overmaken naar IBAN: NL85 INGB 000 4761 772 St. Zwerfkatten IJmuiden ovv Dierendag. Bedankt!

EINDE  PERSBERICHT

Leuke samenwerking team Welkoop (in het geel) en vrijwilligers Freek & Daniëlle

Geen opmerkingen:

Een reactie posten