Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

donderdag 17 december 2015

KERSTACTIE WEER BEGONNEN!



Een jaar zwerfkattenopvang in IJmuiden


Wat vliegt zo’n jaar voorbij. Niet zo vreemd als je bedenkt dat we 7 dagen per week, 24 uur per dag, geheel vrijwillig klaar staan voor ‘onze’ zwerfkatten buiten en de onplaatsbare katten in onze opvang.  Nu de populaties zwerfkatten in ons gebied onder controle zijn, verschuift ons werk steeds meer naar de opvang van kansloze katten. En dat worden er steeds meer…


Zeer angstige katten, onzindelijke katten , gehandicapte dieren of exemplaren met speciale zorg of een gedragsprobleem. Katten die nergens welkom zijn, omdat ze te veel kosten met zich meebrengen, omdat ze in huis plassen of omdat zij niet van mensen houden, vaak om logische redenen na verwaarlozing of mishandeling door een eerdere eigenaar.


Deze katten mogen bij ons zichzelf zijn; er wordt niets van ze verlangt en in onze opvang vinden zij een beschermde leefomgeving. In vrijheid natuurlijk, want bij ons zit niemand in een hok. Inmiddels zijn wij gespecialiseerd in het  ‘lezen’ van deze dieren en lukt het ons vaak om hen weer op de rit te krijgen, soms met adoptie als eindresultaat. En wat is er fijner om een schuwe kat weer bij een nieuw baasje op schoot te zien spinnen?!


Omdat er weinig asiels zijn die kansloze katten een permanente plaats bieden, wordt er vaak op ons een beroep gedaan. We hadden dus dringend behoefte aan een extra binnen- en buitenverblijf. Dankzij onze donateurs en enkele sponsors konden we deze zomer eindelijk dit tweede verblijf openen! Een professioneel ingerichte ruimte met een heerlijke tuin die katvriendelijk en veilig is ingericht.   

Tevens konden we een couveuse aanschaffen. Geen moment te vroeg want de dag daarop kwamen er pasgeboren moederloze kittens binnen. De ukkies waren tijdens een bedrijfsbrand gevonden en hadden direct intensieve zorg nodig; ze waren doornat en onderkoeld van het bluswater en hadden flink wat rook ingeademd.  Na enige spannende dagen waren hun levenskansen verdubbeld!
Kitten Belle (ja, ze maakt het goed!) showt onze nieuwe couveuse. Een professioneel apparaat met klimaat- en temperatuurcontrole en speciale luchtverversing.... mede met dank aan St. Dierenlot voor een flinke financiële bijdrage! 

Om nog meer levens te kunnen redden, willen we ons het komend jaar richten op het uitbreiden van onze quarantaine, die nu niet meer voldoet. Dat betekent meer verbouwen, schilderen en het leggen van een nieuwe vloer. Een investering van ongeveer 2500 euro waar we jaren profijt van gaan hebben. Maar ook onze zwervers buiten vergeten we niet. 

Deze 80 gecastreerde, verwilderde katten worden dagelijks bijgevoerd in hun schuilhokken. Maar de groep wordt gestaag ouder. Af en toe vangen we één van hen voor een medische check-up. Met name de gebitten blijven een kostbaar punt van zorg.  Zonder jullie steun kunnen wij echter ook niet zo veel beginnen; kunnen we dus weer op jullie rekenen?

Zwerfkat onder narcose met zeer ernstig en pijnlijk gebitsprobleem.

En kun je geen 80 katten helpen, red je er dan één?? Voor 10 euro kunnen we een zwerver parasietvrij krijgen, voor 30 euro kunnen we een kat inenten tegen ziektes, voor 50 euro castreren en voor 100 euro heeft één van hen weer jarenlang een topgebit! 


Tussen 10 december en 5 januari loopt de welbekende Kerstactie: 
Elke donatie wordt door een sponsor met 50% verhoogd. Dus 20 euro wordt  verhoogd tot 30 euro en een gift van 100 euro is ineens 150 euro! En zo helpt je de hulpbehoevende katten meer dan ooit! 

Stichting Zwerfkatten IJmuiden, NL85INGB0004761772, 
ovv 50% actie of Kerstactie.
 Bedankt!

We hebben de afgelopen twee maanden heel veel meegemaakt; leuke en minder leuke dingen. Zodra we tijdens de Kerstdrukte en het schrijven van de nieuwste nieuwsbrief nog ergens een verloren uurtje vinden, zullen we alles vertellen: over de 2 branden, het vreselijke verhaal van Milo, en het verdrietige afscheid van Wanda, Josje, Eridanus en andere lieverdjes die op ons pad kwamen. Maar ook de blijdschap om Le petite Belle die het buiten verwachting goed doet, en alle lieve mensen die ons een hart onder de riem steken tijdens deze zware tijden... Je hoort het gauw!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten